Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

HUMANITARNA AKCIJA

Zorica dobija kuću posle pisanja „Alo!”

Autor: Gane Đorđević | 06.11.2012 - 07:02:00h | Komentara: 0

Reportaža „Alo!“ o teškom životu Zorice Vučković, koja bez noge i jednog plućnog krila živi sama sa ocem u udžerici u selu Drainac pored Svrljiga, čitavu Srbiju je podigla na noge.

Hrabrost: Zorica Vučković

Hrabrost: Zorica Vučković | Foto: Masanori Jošida

U redakciju je pristiglo na stotine poziva sa željama da se pomogne nesrećnoj devojci, a opština Svrljig otvorila je žiro račun na koji se mogu uplatiti donacije.


Apel za humanost


„Volela bih kad bih imala svoju sobu i plafon od cigle, i vodu na česmi, i jednu veliku lutku. Sve bih to mnogo volela, i jednu samo moju drugaricu, pa da s njom svakog jutra odlazim po vodu. Volela bih još da imam i svoju kadu, dosadilo mi je da se kupam u koritu, i da imam samo svog lekara, pa da ne moram da idem u Beograd u bolnicu“, kaže Zorica. Broj žiro računa kod Poštanske štedionice na koji se može uplatiti pomoć je 200-61003649-42. Zainteresovani koji žele da doniranjem građevinskog materijala pomognu u izgradnji nove kuće za Zoricu Radojčić za bliže informacije treba da pozovu brojeve 018-821-018 ili 063-8670315.

Marko Mladenović, član opštinskog veća, ističe da su prve donacije već uplaćene i da je interesovanje onih koji bi želeli da pomognu veliko. On je rekao da će opština Svrljig uplatiti novčanu pomoć i da je odlučeno da se pokrene akcija izgradnje nove kuće porodici Vučković jer je straćaru u kojoj sada žive nemoguće renovirati.

- Privatna fasaderska radnja „Zidar“ iz Svrljiga ponudila je da besplatno uradi sve građevinske poslove. Sad nam je pored novca
potreban i građevinski materijal. Treba raditi brzo ne bi li se Vučkovići što pre uselili u novi dom - objašnjava Mladenović.

Jedan poznati srpski političar, koji je želeo da ostane anoniman, zamolio je „Alo!“ za kontakt s opštinarima iz Svrljiga jer je spreman da pomogne u ovoj akciji.
„Nije mi važan publicitet i molim vas da ne objavljujete moje ime. Želim da pomognem jer me je potresla tužna životna priča ove nesrećne devojke. Nadam se da nisam usamljen u toj nameri“, rekao nam je u telefonskom razgovoru političar.

Nesrećna devojka iz Drainca, blago ometena u razvoju, ostala je bez leve noge kad je imala samo 13 godina, a u 16. ostala je i bez jednog plućnog krila jer su lekari otkrili da ima maligni tumor na plućima.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP