Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

DOČEK 2014. BIĆE ORGANIZOVAN NA MNOGIM TRGOVIMA ŠIROM SRBIJE

Zovu nas ulice!

Autor: Ekipa Alo! | 26.12.2013 - 07:14:00h | Komentara: 1

Po tradiciji, 31. decembra će na trgovima širom Srbije biti organizovan doček Nove godine, ali zbog krize i mera štednje ovog puta će proslave uglavnom biti skromnije nego prethodnih godina. Ipak, to nije razlog da ne nabacite osmeh na lice jer, kao što kaže pesma, zovu nas ulice!

Svetlana Ražnatović

Svetlana Ražnatović | Foto: K. Kamenov

Ono na šta svi mogu da računaju je raskoš zvukova, gotovo obavezan vatromet i nazdravljanje uz kuvanu rakiju ili vino. Uz dobro raspoloženje provod je zagarantovan, pa ako ne volite restorane i zatvorene žurke, evo nekoliko ponuda koje vas očekuju u najluđoj noći na gradskim ulicama.

BEOGRAD
Ceca peva besplatno ispred Skupštine!
Svetlana Ceca Ražnatović pevaće besplatno ispred Skupštine u Beogradu na dočeku Nove 2014. godine! Kako “Alo!” saznaje, bina će biti postavljena kao i svake godine ispred Doma narodne Skupštine, a na dočeku će, osim Cece, nastupiti i Jelena Tomašević, Kiki Lesendrić, Nikola Rokvić...

Vest da će pevati u prestonici sinoć je na Tviteru potvrdila i sama pevačica. “Presrećna sam što ćemo zajedno dočekati Novu godinu ispred Skupštine u Beogradu”, napisala je Ceca, koja će svojim fanovima za “najluđu noć” besplatno prirediti novi muzički spektakl. “Ne dobijam nikakvu finansijku nadoknadu. Ovo radim isključivo iz ljubavi prema svom narodu. I 2007. sam dala besplatan doček svojoj publici. Doduše, tada je bila reč o dočeku pravoslavne Nove godine “, rekla je pevačica.

„Riblja čorba“

„Riblja čorba“

NOVI SAD

Na Trgu slobode pred Novosađanima i njihovim gostima će nastupiti “Riblja čorba”. Kao njihova predgrupa na binu će izaći lokalni bend “Čika Joca i zmajevi”, a najluđu noć Novosađanima će upriličiti i Lena Kovačević, kao i Ana Štajdohar sa svojim bendom. Umesto 24 miliona, koliko je izdvojeno prošle godine, ove godine je za organizaciju Nove godine dobijeno 19 miliona dinara.

Željko Joksimović

Željko Joksimović

KRUŠEVAC


Na Trgu Kosovskih junaka nastupiće Željko Joksimović i Mira Škorić, biće obezbeđena kuvana rakija, vino i čaj, uz neizostavan vatromet. Gradonačelnik Bratislav Gašić je istakao da su pare obezbeđene iz donacija, kao i da iz budžeta neće biti izdvojen nijedan dinar jer “ta su sredstva potrebnija za neke druge stvari”.

LESKOVAC

U novogodišnjoj noći na Širokoj čaršiji građane će zabavljati zvezda „Granda” Stevan Anđelković sa duvačkim orkestrom Isidora Zećirovića. Iz Turističke organizacije Leksovca za ponoć najavljuju vatromet i obećavaju sugrađanima da će ih, tokom programa koji će početi u 22 i trajati do 2 sata posle ponoći, u hladnoj noći zagrejati besplatnim toplim napicima.

Neša Galija

Neša Galija

NIŠ
 

Na Trgu kralja Milana Nišlije će zabavljati trubači Bobana Markovića i domaći bend “Galija”. Program će početi u 22 časa i trajaće najmanje tri sata.

JAGODINA

Na gradskom trgu pevaće Milan Dinčić Dinča, a građanima će biti služena rakija i vino. Prvi put neće biti deljeni zlatnici za sve one koji u novogodišnjoj noći rade, ali ostaje spektakularni vatromet u ponoć.

Jelena Rozga

Jelena Rozga

NOVI PAZAR

Novopazarci će Novu godinu dočekati uz hrvatsku pop pevačicu Jelenu Rozgu i Amara Jašarspahića Gileta, koji će pevati na gradskom trgu. Koncert u Novom Pazaru organizuje lokalna samouprava.

BOR

Najluđu noć građani Bora provešće na trgu uz grupu “Legende”. Ivan Milinković, pevač popularnog sastava, poručio je da veruje da će zajedno uživati.

Bez proslave u Kragujevcu, Kraljevu, Vranju


U Kragujevcu dočeka neće biti zbog štednje. Pošto za to “nije opredeljen novac”, neće biti organizovanog dočeka ni u Kraljevu i Vranju. Gradonačelnik Vranja smatra da je apsurdno trošiti milionske sume za doček koji, u proseku, okupi nekoliko stotina ljudi.
- Ukrasićemo grad, pa će Vranjanci moći da uživaju u prazničnoj atmosferi, a novac ćemo iskoristiti da pred novu godinu socijalno ugroženim porodicama finansijski pomognemo. Uostalom, već više od dve decenije organizujemo „Svetosavsku nedelju“, a tu je i Dan grada, 31. januara, kada ćemo tradicionalno upriličiti besplatan koncert – objašnjava Zoran Antić.

Poslednji komentari
  • jovan Vreme: 26.12.2013 10:57h

    Jadan Beograd, jadni Beogradjani ! I dalje trpe teror Farme, Sulejmana, Stanije i Cece. I nije slucajno sto je njen nastup lociran ispred Skupstine. To denuncira izvor sistema vrednosti koji ova vlast uspostavlja u nameri da kontaminira dziberizacijom svoje podanike, da bi komotno mogla da plasira svoje populisticke manipulacije podilazeci njanizim strastima najnizih slojeva stanovnistva.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP