Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

STRAŠNO

Zrenjanin: Pomen vodi za piće! (FOTO)

Autor: B92 - Beta | 12.04.2014 - 19:20:00h | Komentara: 0

Oko stotinu građana Zrenjanina okupilo se ispred zgrade Vodotornja u centru grada, gde su dali desetogodišnji pomen zrenjaninskoj ispravnoj pijaćoj vodi.

"Opelo" zrenjaninskoj vodi pročitao je književnik Uglješa Šajtinac i poželeo joj "laku zemlju".

Desetogodišnji pomen ispravnoj vodi za piće

Desetogodišnji pomen ispravnoj vodi za piće | Foto: FB grupa "Naš Grad Naša Stvar"

 "Ne znamo na kojim ćeš se geološkim okolnostima i dubini naći i desiti, ali na ovim prostorima će trag tvog pominjanja biti tamna izmaglica od neodgovornosti, nadmudrivanja, nespremnosti, sujete i nagovaranja. Ispraćamo u tebi jasnu, a nama crnu izvesnost. Stigli smo do kraja nesporazuma, ali ne sa tobom, već među nama", rekao je on. 

Građani su palili sveće

Građani su palili sveće | Foto: FB grupa "Naš Grad Naša Stvar"

 Današnji performans, kao pokušaj da se animira što šira javnost, organizovali su aktivisti grupe građana "Naš grad, naša stvar", a jedan od njih Zdravko Vujasinović je rekao da je venac položen kod Vodotornja, kao simbola zrenjaninske vode.

On je naveo da su zahtevima predatim gradskim čelnicima želeli da ubuduće budu uključeni u odlučivanje o rešavanju problema zrenjaninske vode, kako bi građani bili obavešteni o onome što se dešava.
Vlast je, kako je rekao, zainteresovana za rešavanje pitanja pijaće vode u gradu i istakao očekivanje da će se "sresti sa njima na 'sredini puta'", jer je to pitanje koje se tiče svih Zrenajninaca i oko kojeg ne bi smelo da bude podela.
Aktivisti organizacije "Naš grad, naša stvar" poručili su danas da pretnje koje su im upućene preko društvenih mreža neće uticati na njihov aktivizam.
Voda iz zrenjaninskog vodovoda zabranjena je za piće još 2004. godine zbog povećane količine arsena i od tada je u više navrata najavljivano rešavanje tog pitanja.
Ugovor o izgradnji fabrike vode potpisan je aprila 2012. godine s nemačkom kompanijom Vasertehnik, ali je na poslednjoj sednici Skupštine grada data saglasnost preduzeću Vodovod i kanalizacija za raskidanje tog ugovora.
Gradonačelnik Zrenjanina Ivan Bošnjak je pre nelokoliko dana rekao da će problem s pijaćom vodom u tom gradu biti rešen najkasnije do kraja sledeće godine.
On je gostujući na Radio-televiziji Vojvodine rekao da će se ovaj problem rešavati pronalaženjem ili adekvatne tehnologije ili drugog vida vodosnabdevanja u Zrenjaninu.  

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP