Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

PROŠETALA MALO

Zrenjanin: Vučica prošetala gradom!

Autor: B92 | 24.03.2014 - 13:23:00h | Komentara: 1

U po bela dana, u Opovačkoj ulici, u zrenjaninskom naselju Zeleno polje, pojavio se vuk!

Vuk

Kasnije se ispostavilo da je u pitanju vučica, koja je mirno šetala naseljem, sve dok neko od (uplašenih) prolaznika nije obavestio policiju. Angažovana je zoohigijenska služba, koja je vučicu lako uhvatila jer je izuzetno pitoma. Prebačena je u gradski Azil za pse, gde su je pregledali veterinari i utvrdili da je zdrava i u dobroj kondiciji.
Na vratu joj je pronađen deo lanca, pa se odmah posumnjalo da je odrasla u kućnim uslovima. Žitelji "Zelenog polja" brzo su se setili komšije koji se pre oko dve godine hvalio da je nabavio vučje žensko štene. Nema nikakve sumnje da se vučica otkinula sa lanca i tako našla na ulici. Pošto je odgajana u domaćinstvu nije pokazala agresivnost.
U Azilu za pse uživa poseban tretman, a da je postala prava atrakcija, svedoči veliki broj Zrenjaninaca koji dolaze da je vide. U saopštenju o ovom događaju, JKP "Gradska čistoća" ističe da se radi o ženki vuka, strogo zaštićenoj vrsti životinje, za koju se sumnja da je protivpravno držana u zatočeništvu. O svemu su obavešteni nadležni republički, pokrajinski i gradski organi.
- Nadamo se da će vučica u najskorije vreme biti zbrinuta na način koji će joj omogućiti siguran i udoban dom. Verovatno najbolje uslove za to imaju zoo-vrtovi iz Beograda i Subotice - kaže Danijela Tančić, iz JKP "Gradska čistoća", gde sada čekaju odluku Pokrajinskog sekretarijata za zaštitu životne sredine šta raditi dalje.
Koliko se razaznaje, Policijska uprava mogla bi da podnese prijavu protiv Zrenjaninca koji je držao vučicu i to ne prekršajnu, već krivičnu - zbog izazivanja opšte opasnosti. Zanimljivo je da razne inspekcije nisu ništa naučile iz nesrećnog slučaja od pre dve godine, kada je u jednom restoranu kraj Zrenjanina, medved usmrtio ženu dok mu je davala hranu. A medved je godinama boravio u kavezu privatnog ugostitelja i bio atrakcija objekta, jer, navodno, niko drugi nije hteo da ga preuzme...
Poslednji komentari
  • lidija majda cigler-junghanns Vreme: 25.03.2014 13:45h

    Ja zivim u Berlinu i ovdi nije nikakvo cudo da se usred Berlin sretnu Lisice pa cak i vucijaci, divlje svinje, veverice i mogu reci da sam licno imala susret sa lisicama koje se i same sklanjaju od ljudske blizine cak sam imala prilike i male lisice da vidim gde im majka lisica nosi hranu. Sto je takodje interesantno da su u Berlinu cak sve vrste zivotinja zakonom zasticene pa cak i zabe u mestu pored Berlina tacnije Ravensdorf (selo) cak postoji na putu sa obadve strane zastita za zabe koje idu sa jedne strane na drugu i vozaci nesmeju da voze vise od 30km u toj zoni i po zakonu moraju stati na putu i omoguciti zabi da predje put.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP