Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

KAŽNJEN ZBOG BRIGE O LUTALICAMA

Zrenjaninac hoće u zatvor jer nema da plati kaznu!

Autor: Blic.rs | 11.12.2013 - 18:40:00h | Komentara: 7

Nenad Kulić je kažnjen sa 2.500 dinara zbog zbrinjavanja pasa lutalica. On je prvi Zrenjaninac kome je Prekršajni sudu izrekao ovakvu kaznu, a iako mu je sudija odredio minimalnu novčanu kaznu, Kulić kaže da će ipak radije ići u zatvor.

- Nezaposlen sam i nemam da platim 2.500 dinara, pa ću izabrati trodnevni zatvor - kaže Kulić.

Nenad Kulić ne odustaje od brige o životinjima

Nenad Kulić ne odustaje od brige o životinjima

 - Ogorčen sam jer bih u nekoj drugoj sredini za humano postupanje prema životinjama u najmanju ruku bio pohvaljen, a možda i nagrađen. A ovde me kažnjavaju jer sam zbrinuo povređene pse lutalice, bukvalno odvajajući od usta.


 
Kulić kaže da su nevolje počele spočetkom jula ove godine, kada je u njegovo domaćinstvo u Lozničkoj ulici u Zrenjaninu došao komunalni inspektor nakon prijave komšije. Inspektor je tada zapisnički konstatovao da Kulić, pored svoja tri psa, drži još dva i da je reč o lutalicama.
To je bilo dovoljno za prekršajnu prijavu, jer propisi u Zrenjaninu dopuštaju držanje do tri psa, sve preko toga je prekršaj. Osim toga, mesto gde se drže psi mora biti udaljeno bar 20 metara od susednog stambenog objekta. Slučaj je završio pred Prekršajnim sudom, a Kulić je oglašen krivim uz novčanu kaznu.

- Nemoćan sam da bilo šta učinim, ali me ova kazna neće sprečiti da i dalje zbrinjavam povređene životinje kao i svih ovih godina - ističe Kulić.
On kaže da zasada niko nije reagovao povodom slučaja njegovog kažnjavanja, osim Monike Brukner iz Društva za zaštitu životinja iz Đurđeva, koja ga je bezrezervno podržala. Sa Bruknerovom i njenim azilom za životinje Nenad intenzivno sarađuje.

Da neće odustati, uverili su se prekjuče i u veterinarskoj ambulanti, gde je na pregled doneo mačku kojoj je neko amputirao zadnju desnu nogu.

- I ovu macu niko neće hteti da prihvati zbog hendikepa, pa će sigurno ostati u našem domaćinstvu - kaže humani Nenad, koji ne odustaje od spasavanja životinja, iako u njegovom tročlanom domaćinstvu ne rade ni on ni supruga. 
Poslednji komentari
  • Novosađanka Vreme: 11.12.2013 19:20h

    Sramota da čovek za svoju humanost dobije kaznu, nečuveno! Zakon koji štiti životinje samo je mrtvo slovo na papiru, a neki koji su ubili i osakatili nečije dete divljajući pijani i drogirani drumovima slobodno šetaju ovom zemljom .Stidi se zemljo Srbijo! Gospodine Kuliću svaka Vam čast! Još jedan dokaz da je sirotinja osećajnija i humanija kako prema ljudima tako i prema životinjama. Nisu te životinje same od sebe postale lutalice, mi ljudi smo to od njih napravili. Najveća zver na svetu je čovek!

  • cecana Vreme: 11.12.2013 19:29h

    Svaka cast ovom velikom coveku!!!

  • Dina Vreme: 11.12.2013 19:41h

    Eeeee strasno,ovo samo moze u ovoj jeb..oj zemlji. Lopovi svakodnevno kradu po radnjama iznose nemilice,policija nece da ni da pomisli izadje na teren i da uhapsi lopove,jer boze moj to je kradja do 5000 dinara,pa sto udje u istu radnju 3 puta dnevno,pa 7 dana u nedelji.... koliko je to para,a i ako ih uhapse odvedu u stanicu budu pusteni za par sati i nastavlju po starom. I sad ce covek koji od sebe odvaja i spasava jadne zivotinje da ide u zatvor... I ova zemlja hoce u Evropsku uniju? ! A na osnovu cega? ....

  • cica Vreme: 11.12.2013 20:13h

    Bravo Nenade! Da je vise ovakvih kao sto je Nenad, svima bi bilo bolje i ljudima i zivotinjama. Kako kontaktirati Nenada? - da mu pomognemo, ako ne vise, makar kaznu da platimo .........!

  • Sophie Vreme: 12.12.2013 07:51h

    Bravo,za ovog hrabrog i humanog coveka!Slazem se da mu treba pomoci i da njegov gest treba javno pohvaliti.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP