Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

SEDMOČLANU PORODICU IZ ŽITORAĐE ČINE NAJVATRENIJI NAVIJAČI TIMA SA „MARAKANE“

Zvezda je njihov život!

Autor: Ljubiša Mitić | 01.10.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Iako najveći i najpoznatiji sportski kolektiv u Srbiji iz godine u godinu sve više posrće i nikako da dostigne slavu koju su prethodnici postigli, armija brojnih navijača na razne načine pokušava da dokaže privrženost klubu koji ima crveno-bela obeležja.

Ukućani  ne propuštaju  nijednu  utakmicu  svog tima

Ukućani ne propuštaju nijednu utakmicu svog tima

U selu Jasenice, nadomak Žitorađe, živi sedmočlana porodica Mijajlović, u kojoj su svi vatreni navijači Crvene zvezde. Pri samom pogledu na njihovu kuću, jasno se vidi njihova velika ljubav prema ovom klubu.

Kum „Grobar“ nema ništa protiv


Iako, kako tvrde, žive okruženi „grobarima“, njihove komšije ne pokazuju odbojnost prema kući.
– Moj venčani kum je zakleti „grobar“ i svakodnevno je gost u kući. To što smo različito obojeni ne znači da ne možemo da budemo dobri prijatelji - uz osmeh priznaje Ivica za „Alo!“.

Naime, oni su ofarbali porodičnu kuću u bojama svog kluba iz Beograda, a na prednjoj strani kuće crveno-belu fasadu krasi i Zvezdin grb. Da i Tim Barton može da im pozavidi na posvećenosti pokazuje enterijer ovog doma, u kojem na nameštaju i ostalom pokućstvu takođe dominiraju omiljene boje „delija“.
Na kući se, pored Zvezdine, ponosno vijori i zastava Srbije, a ukrasna pečurka u dvorištu je crvena, sa belim tufnama.

- Ideju da obojimo kuću u boje našeg omiljenog fudbalskog tima dobili smo od mog mlađeg brata Davida, koji živi u Australiji. To je njegova želja, koju smo svi u porodici sa oduševljenjem prihvatili. Moj brat je vatreni navijač i „delija“ čitavog života - priča Ivica Mijajlović (40), vlasnik neobične kuće. Kaže da još uvek nije sve završeno kako su zamislili, ali očekuje da će za godinu dana njihova kuća zablistati punim crveno-belim sjajem.

Ispred kuće se ponosno vijore zastave Srbije i Zvezde

Ispred kuće se ponosno vijore zastave Srbije i Zvezde

Dok nam pokazuje jednu od soba u kojoj je nameštaj, kao i zavese i zidovi, u crveno-beloj kombinaciji, priča da je ovaj nesvakidašnji poduhvat finansijski pomogao brat koji živi u inostranstvu jer Ivica i ostatak porodice nemaju stalno zaposlenje, već žive od poljoprivrede. Ukućani, koji ne propuštaju nijednu utakmicu svog tima, planiraju da urede i unutrašnjost u potpunosti u Zvezdinim bojama. Želja svih je da Ivičin sin Mladen (14), koji trenira fudbal u niškom Nacionalu, zaigra za crveno-bele.

Ogroman grb Crvene zvezde krasi crveno-belu  fasadu porodične kuće Mijajlovića, garderobu  drže u crveno-belom ormaru

Ogroman grb Crvene zvezde krasi crveno-belu fasadu porodične kuće Mijajlovića, garderobu drže u crveno-belom ormaru


- San mi je da jednog dana zaigram za Zvezdu i da sve svoje povedem na „Marakanu“ - kaže dečak dok sa ocem ponosno drži zastave Srbije i Zvezde.

I voz sa putnicima zastao da bi videli kuću!


Crveno-beli dom Mijajlovića privlači pažnju mnogih znatiželjnika koji automobilom prolaze magistralnim putem Žitorađa-Doljevac ili vozom na relaciji Niš-Žitorađa.
- Kada smo završavali fasadu, voz koji prolazi nedaleko od naše kuće stao je kako bi putnici gledali našu kuću. Često nam dolaze sa svih strana i dive se fasadi. Baš pre nekoliko dana se u dvorištu parkirao automobil beogradskih tablica i iz njega su izašla dva čoveka i raspitivala se o kući. Kao što i dolikuje, počastili smo ih domaćinstki - dodaje Ivičin otac Trajko, koji je ponosan na ono što su napravili njegovi sinovi, vatreni zvezdaši.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP