Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

ZAGRLJAJ KOSTURA

Ako vas ova kampanja ne dirne u srce, onda ga ni nemate! (VIDEO)

Autor: A. O. | 04.03.2015 - 18:42:00h | Komentara: 0

O ljudima sudimo, između ostalog, i po izgledu. I etiketiramo ih. Veoma često. A još češće shvatimo da smo pogrešili. Što je dokazala i sjajna kampanja pod nazivom "Ljubav nema etikete".

Ljubav ne poznaje granice. Ona ne vidi rasne, seksualne, verske niti bilo koje druge granice. Ova kampanja to je pokazala na veoma jednostavan način.

Prolaznici na ulici mogli su da vidi veliki ekran, na kojem su se pojavljivali kosturi koji su se grlili, ljubili, rukovali, igrali zajedno... Iako možda deluje malo sablasno, stvar je bila veoma jednostavna. Ti kosturi su bili neki ljudi, za koje niko nije znao ko su, jer ih nije video. A onda su se iza velikog ekrana pred prolaznicima pojavljivali ljudi "od krvi i mesa", sa porukom čija poenta je sve objašnjavala.

Prolaznici su prvo mogli da vide dva kostura koja se nežno grle i ljube. I svi su se raznežili od te scene. A onda su iz ekrana izašle dve devojke... Većina prolaznika se zbunila, ali je poruka na ekranu bila jasna - "Ljubav nema pol".

Usledili su heteroseksualni par, crnkinja i azijat, s porukom "Ljubav nema rasu", pa dvoej dece, od kojih jedno s Daunovim sindromom, uz poruku "Ljubav nema invaliditet", i tako dalje, i tako dalje, i tako dalje... I svakog puta reakcije su bile iste - jednim očima su prolaznici gledali kosture na ekranu, a potom s oduševljenjem isti taj par onakav kakav jeste.

Poruka je veoma jednostavna, obrazložili su autori ove kampanje - kada eliminišete stereotipe i razlike na koje ste "navikli", ostaje samo jedna stvar, ona najvažnija - ljubav.

Pogledajte ovaj sjajni video i mnogo toga će vam biti jasnije:


Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP