Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

STRADALI ZBOG AUTOMOBILA

Albanci se izvinjavaju Česima zbog ubistva dvoje turista! (FOTO)

Autor: Beta | 06.07.2015 - 08:43:00h | Komentara: 1

Dvoje čeških turista ubijeni su u petak na severu Albanije zbog terenskog automobila "nisan" kojim su obilazili Nacionalni park Teti kraj Skadra, pokazalo se nakon što je albanska policija u nedelju popodne uhapsila jednog 20-godišnjeg mladića, a on sinoć priznao zločin.

Albanija, turisti Foto: Profimedia

Paljenje sveća u Tirani za stradale turiste | Foto: Profimedia

Prema priznanju osumnjičenog i dosadašnjoj istrazi albanske policije, Sokol Mjacaj zapretio je Mihalu Svatošu i njegovoj devojci Ani Kosinovoj oružjem, naterao ih da ga povezu, a nakon kraće vožnje, kada je izbila svađa, ubio ih je hicima u glavu s ledja i pobegao, a automat "kalašnjikov" ostavio na mestu zločina, javljaju danas češki mediji.

Tela 27-godišnjeg vatrogasca iz Strakonjica na jugo-zapadu Češke Mihala Svatoša i 36-godišnje Ane Kosinove, koji su razgledali prirodne lepote albanskih planina, pronađena su u subotu u automobilu koji je sleteo sa puta.
"Za albansku policiju slučaj je bio apsolutni prioritet kako bi pokazala da je ovo usamljeni slučaj i da je Albanija za turiste bezbedna. Policija je imala jake indicije da je upravo on izvršio zločin. Motiv je bila pljačka", kazala je za češke medije konzulka Češke u Tirani Ratka Calabkova.

Albanija, turisti Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Sokola Mjacaja, koji je nedavno izašao iz zatvora na koji je osuđen zbog oružane pljačke tokom koje je ubijeno i dete, policija je identifikovala na osnovu tragova krvi u automobila i otisaka.

U nedelju popodne u poteri 350 policajaca opkoljen je u selu blizu Skadra gde se sakrio, a nakon predaje priznao je sinoć ubistvo.
"Taj čovek je trebalo da bude u zatvoru za svoj prethodni zločin a ne da izađe i ponovo ubija", poručio je na društvenim mrežama albanski ministar unutrašnjih poslova Samir Tahiri.

Albanija, turisti Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Sokol Mjacaj osuđen je 2010. godine za oružanu pljačku zajedno sa braćom tokom koje je ubijeno dete, u zatvoru je proveo pet godina a pušten je dve godine ranije zbog dobrog vladanja.

Ubistvo čeških turista pokrenulo je talas solidarnosti među Albancima koji su na Fejsbuku osnovali grupu Albanci se izvinjavaju Česima, a u subotu u Skadru i sinoć u Tirani centrom su prošli mahom mladi Albanci sa češkim zastavama i pred ambasadu položili cveće i zapalili za Mihala i Anu sveće.
Poslednji komentari
  • Marija Vreme: 06.07.2015 13:20h

    Strasno!! Sada treba osuditi i toga ko ga je pustio na slobodu zbog dobrog vladanja jer je u pitanju bilo dete za koje po meni treba dozivotno da se robija. Saucesce porodicama nastradalih.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP