Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

ZA NEPOVEROVATI

Albansko selo "izvozi" marihuanu
vrednu 4,5 milijardi evra! (FOTO+VIDEO)

Autor: SRNA | 11.08.2013 - 09:54:00h | Komentara: 2

Albansko selo Lazarat, koje nosi epitet "fabrike za marihuanu", godišnje "izveze" narkotika vrednosti oko 4,5 milijardi evra, saopštili su direktor italijanske policijske avijacije Stefano Bastoni i generalni direktor albanske policije Hisni Burgaj.

Marihuana

Glavni produkt Lazarata | Foto: Dreamstime

Italijanska policijska avijacija uključena je u akciji otkrivanja parcela sa zasadima marihuane na teritoriji Albanije, prenose crnogorski mediji.
Fotografisanje je potvrdilo da su realne procene da se u ovom selu proizvode 900 tona marihuane godišnje. Kilogram kanabisa, kupljenog na veliko u ovom selu, košta prosečno oko 350 evra.

Lazarat

Lica koji prodaju drogu u Lazaratu dodaju dopunsku taksu, pa je dilerima droge nude po 500 evra za kilogram.

Velike grupe, koje raspolažu čamcima i kamionima, švercuju drogu najčešće morskim putem u Grčku i Italiju, gde narkotici već dostižu cenu od oko 800 evra po kilogramu.
Italijanske narko grupe je prerađuju u nelegalnim laboratorijama, nakon čega ona dobija znatno višu cenu. U proseku, marihuana se u zapadnim zemljama prodaje po cijeni od oko pet evra za gram, što je 5.000 evra za kilogram.
Lazarat je selo u regionu Džirokastro na jugu Albanije i njenim stanovnicima je uzgajanje droge najvažnija aktivnost. Od ukupne sume biznisa sa marihuanom u selu ostaje blizu pola milijarde evra.

Poslednji komentari
  • momazver Vreme: 11.08.2013 19:15h

    nemojte ljudi ko boga vas molim.to selo je oslonjeno na poljoprivredu i stanovnici se ubise praveci od konoplje hartiju/cigaret papir,novcanice,tehnicki filteri,papirne maramice,wc papir/,..Tomas DZeferson je napisao deklaracuju o nezavisnost Amerike na hartiji od konoplje/odatle ljubav nezavisnih stanovnika za istu/..pa onda prave razna ulja,kreme,lekove..znajuci da su kinezi jos 2740te p.n.e. koristili istu kao lek...ugledali su se na indijce koji od nje prave odevne predmete..kosulje,pidzame,lagane cipele..pa NASI majstori vodoinstalateri koriste je kada spajaju cevi za zaptivanje slabijeg spoja.od ne se pravi sir i jos preko 50 proizvoda,a vi zapeli samo za pusenje..pa dobro neko i popusi,.

  • ivica Vreme: 18.10.2013 11:46h

    Ma hajte molom vas,ne moze im niko nista.Pre ce biti da im niko nista i nece.Ogroman je to novac koji zavrsava i u dzepovima te iste policije i drzave.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP