Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

EKSKLUZIVNO!

ALO! SAZNAJE: Nema Srba među otetim medicinarima!

Autor: S. Vojinović | 17.03.2015 - 10:01:00h | Komentara: 0

U našoj ambasadi u Libiji za ALO! potvrđeno da prema prvim informacijama među otetim medicionarima nema državljana Srbije.

ISIL

Foto: Profimedia

- Među otetim medicinarima u Libiji, prema našim informacijama, nema srpskih državljana - rečeno je za "Alo!" u ambasadi Srbije u Libiji.

- Kontaktirali smo sve naše državljane koji u Libiji rade i svi su dobro. U Sirtiju su dve medicinske sestre sa kojima smo se čuli i koje su na poslu. Ostali medicinski radnici iz Srbije rade u Tripoliju i sa njima smo se čuli i dobro su - rečeno je u Ambasadi Sebije za "Alo!" uz napomenu da su svi naši državljani koji borave u ovoj zemlji tamo dobrovoljno.

- Prema našim informacijama vest o otetim medicinarima odnosi se na četiri ili pet medicinskih radnika sa Filipina, za koje još nije utvrđeno da li su pod prisilom naterani na rad u bolnici, ili su negde odvedeni - kažu u Ambasadi za "Alo!".

Ranije danas mediji su javili da je grupa od 30 naoružanih džihadista napala bolnicu dok je autobus čekao da u bolnicu poveze radnike koji nisu državljani Libije.
Prema toj informaciji najveći broj otetih radnika je sa Filipina, dok su neki od njih državljani Ukrajine i Srbije. Navodno su se spremali da napuste grad zbog nesigurnosti, javio je CNN.
U vesti je navedeno i da zvaničnici veruju kako pripadnici ISIL nisu želeli da medicinari napuste grad, jer su oni, zapravo, jedini tim koji im je potreban za pružanje pomoći velikom broju ranjenih i povređenih.
Inače, Sirt se nalazi između Tripolija i Benghazija. Ovaj grad bio je najveća podrška Moameru Gadafiju i njegovim sledbenicima u građanskom ratu.
ISIL je kontrolu nad gradom, uključujući i bolnicu, preuzeo prošle godine.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP