Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

ISTRAGA POKAZALA

Ambasadora u Pragu ubio eksploziv iz knjige?

Autor: Beta | 08.04.2014 - 11:16:00h | Komentara: 0

Palestinskog ambasadora u Pragu Džamala Muhameda Džamala koji je 1. januara poginuo u eksploziji u svojoj rezidenciji u Pragu, ubila je omaškom zaboravljen eksploziv "semteks", skriven među koricama knjige.


Knjige

Ilustracija | Foto: foter.com

"Bio je to nesrećni slučaj. Ambasador je bio pošten čovek koji je hteo da sredi stare stvari, a među njima su bile i dve knjige napunjene eksplozivom", kazao je za današnju "Mladu frontu Dnes" detektiv iz istrage koji nije želeo da mu se objavi ime.
Policija je odbila da komentariše da li je to poslednja verzija u istrazi jer su sve ostale verzije odbačene, među njima i atentat na ambasadora - u šta je uverena ambasadorova porodica.
Policija čeka zvanične rezultate još tri veštačenja.
Izvor "Mlade fronte Dnes" kazao je da je "semteks" u Ambasadi Palestine u Pragu bio još od 1970-tih godina.
Policija je u rezidenciji i Ambasadi zaplenila i oružje iz tog vremena: 12 komada nelegalnog oružja neprijavljenog češkim vlastima, od čega četiri automata.
Palestinska autonomija je na notu češke diplomatije odgovorila da je to oružje iz vremena socijalističke Ccehoslovačke, da je poklon tadašnjih vlasti u Pragu Organizaciji za oslobođenje Palestine, da nije korišćeno i da je bilo zaključano u sefu.
Palestinska autonomija uputila je Češkoj i zvanično izvinjenje zbog posedovanja tog oružja i eksploziva čijim držanjem je prekršila Bečku konvenciju o diplomatskim predstavništvima i obećala je da se to neće ponoviti.
Ambasador Džamal poginuo je 1. januara kada je sređivao sef prenet iz stare zgrade Ambasade u novu rezidenciju u četvrti Suhdol na periferiji Praga. U rukama mu je eksplodirao "semteks", a umro je istog dana u bolnici.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP