Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

NAJMANJE 21 ŽRTVA SUROVE ZIME U SAD

Ameri umiru zbog hladnoće!

Autor: Beta | 08.01.2014 - 08:21:00h | Komentara: 0

Nevreme praćeno dubokim mrazom i temperaturama nižim od onih u većem delu Antarktika proširilo se sa srednjeg zapada na istočne i južne delove SAD i prouzrokovao smrt najmanje 21 osobe, saopštile su vlasti.

Na severoistoku Sjedinjenih  Američkih Država  temperatura se spustila  na minus 35, a očekuje se  čak i minus 60 stepeni

Smrzavanje | Foto: AP

U saveznoj državi Ilinois umrlo je sedam osoba, u Indijani šest, najmanje pet osoba umrlo je usled nagle malaksalosti tokom čišćenja snega, a nekoliko žrtava identifikovane su kao beskućnici koji su ili odbili da odu u sklonište ili nisu stigli da se sklone od hladnoće.
Tokom nevremena, za koje meterolozi kažu da nije toliko neuobičajeno, sve američke savezne države u utorak su u nekom delu dana osetile veoma niske temperature, uključujući i Havaje, gde je zabeleženo minus osam stepeni na vrhu neaktivnog vulkana Mauna Kea.
Velike hladnoće počele su na srednjem zapadu tokom vikenda i do utorka su obuhvatile oko polovine SAD.
Mnoge škole i dnevni boravci u utorak su bili zatvoreni širom istočne polovine SAD kako mladi ne bi bili izloženi opasnim hladnoćama, a zvaničnici su otvorili skloništa za beskućnike i sve ostale kojima je trebalo mesto gde će se ugrejati.
Prema prognozama, najgori deo nevremena trebalo bi da bude gotov tokom naredna dva dana, nakon čega se očekuje toplije vreme i temperatura oko ili iznad nule u većem delu SAD koji je pogođen nevremenom.
Zbog hladnoće koja je usporavala transport prtljaga i punjenje aviona gorivom, u putničkom aviosaobraćaju u SAD otkazano je više od 2.000 letova, a ukupan broj otkazanih letova za četiri dana iznosi više od 11.000.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP