Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

ŠALA

Američki diplomata Hil Dodiku preporučio jogu!

Autor: Beta | 22.07.2014 - 20:24:00h | Komentara: 0

Otpravnik poslova Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Nikolas Hil preporučio je predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku da se bavi - jogom.

To je Hilov odgovor na Dodikov zahtev upućen Predsedništvu BiH i ministru inostranih poslova BiH Zlatku Lagumdžiji da pokrenu postupak proglašenja tog američkog zvaničnika osobom nepoželjnom u BiH.

Nikolas Hil

Nikolas Hil

 "Ja samo radim svoj posao. i ne mogu se brinuti o tim stvarima. Čini mi se da svaki put kad govorim o gospodinu Dodiku, njegov krvni pritisak poraste. Naravno, to me brine. Jedan moj prijatelj, Srbin, predložio je da mu preporučim jogu", kazao je Hil novinarima u Foči.
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je prošlog četvrtka, 17. jula, zatražio od članova Predsedništva BiH i ministra Lagumdžije da pokrenu postupak proglašenja otpravnika poslova Ambasade SAD Nikolasa Hila osobom nepoželjnom u BiH.
Dodik je tada rekao da na time traži zaštitu institucije predsednika Republike Srpske od "neprimerenih napada", kao i zaštitu dostojanstva svih institucija u BiH predviđenih Dejtonskim sporazumom i Ustavom.
Predsednik RS je ocenio i da je Hil svojim izjavama o korupciji u vrhu vlasti RS "izašao ne samo iz okvira diplomatskog govora i odnosa prema unutrašnjepolitičkim temama zemlje-domaćina, nego i iz okvira pristojnog govora uopšte".
Prethodno je Hil u Tuzli izjavio da u RS "ključa nezadovoljstvo zbog endemske korupcije lidera tog entiteta, kronizma, dilova kojima se bogate članovi porodice, priča o luksuznim nekretninama u Beogradu i na Kipru, o sudijama RS koje su pritegnute kako bi ignorisale mito i osigurale da predmeti korupcije nikada ne ugledaju svetlo dana u sudnicama".
Dodik je zbog toga nazvao Hila "patološkim lažovom i dokazanim smutljivcem" i optužio ga da u SAD šalje "lažne izveštaje".
Mediji u Sarajevu danas su, pozivajući se na nezvanične izvore, objavili da je ministar spojnih poslova BIH, Zlatko Lagumdžija obavestio Predsedništvo BiH da ne postoje uslovi da otpravnika poslova Ambasade SAD u Sarajevu Nikolasa Hila proglase personom non grata u BiH.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP