Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

OČI UPRTE KA AERODROMU

Amerika zaustavila dah: Danas stiže ebola, milijarder bespomoćno paniči!

Autor: Mondo | 02.08.2014 - 12:05:00h | Komentara: 0

Prvi pacijent zaražen ebolom danas bi trebalo da sleti u Atlantu. Amerikanci su ogorčeni i boje se da će se ebola pojaviti i u njihovoj zemlji.

Virus ebole, jedne od najmučnijih boljki ikada

Virus ebole, jedne od najmučnijih boljki ikada

"Put do pakla, popločan je dobrim namerama", jedan je od mnogobrojnih komentara na društvenim mrežama, gde se oglasio i milijarder Donald Tramp s porukom: "Ne dopustimo da slete u Ameriku, imamo dosta problema, sada sam siguran da su naše vođe nesposobne".
Od ebole su oboleli humanitarni radnici Nensi Vrajtbol i doktor Kent Brentli.
Oni dolaze iz Libije medicinskim avionom koji može da preveze samo jednu osobu na aerodrom u Atlanti pod strogim bezbednosnim protokolom.
Ne zna se, navodi CNN, koji će pacijent stići prvi. Biće ovo prvi put da se osoba zaražena ebolom leči u SAD.
Lekar Brus Ribner koji nadgleda dolazak i posebnu izolacionu sobu gde će pacijenti biti lečeni rekao je da je da su oboje pacijenata stabilno.
On kaže i da su povećane mere opreza u bolnici u Atlanti u kojoj će biti smešteni kako bi se sprečilo širenje smrtonosnog virusa.
"Sve i svi koja će izlaziti iz sobe s pacijentima biće pod posebnom kontrolom, soba će imati prozore i interfon za komunikaciju. Izolaciona soba je izgrađena u srsadnji s Centrom za kontrolu i prevenciju bolesti.", kazao je Ribner za CNN.
On je dodao da ni jedna američka bolnica do sada nije imala pacijenta s ebolom. "Ovaj patogen nov je u SAD-u", dodao je.
Dolazak dvoje obolelih od ove smrtonosne bolesti izazvao je brojne teore zavere: neki čak tvrde da su vlasti odlučile namerno da dovedu "zlo u zemlju".
Prema najnovijim podacima Svetske zdravstvene organizacije, ukupan broj žrtava ebole na zapadu Afrike porastao je na 729.
Obama: SAD vrlo ozbiljno razmatraju rizik
SAD veoma ozbiljno razmatraju rizik od smrtonosnog virusa ebole i preduzimaju adekvatne mere, izjavio je danas američki predsednik Barak Obama.
On je dodao da će zbog toga neki učesnici na samitu afričkih zemalja koji se održava u Vašingtonu biti testirani iz predostrožnosti, prenosi Rojters.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP