Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

SPECIJALCI UHAPSILI POBESNELOG MUŽA

Amerikanac pretio da će pobiti sve Srbe u Čikagu!

Autor: R. K. | 23.05.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Policija u Čikagu u saradnji sa FBI u subotu uveče je uhapsila Amerikanca Rasela K. Gordona (48), koji je, kako navode u kancelariji američkog tužioca, pretio da će ubiti američkog ambasadora u Srbiji i pucati na sve Srbe koji žive u Čikagu! Gordonov bes izazvala je činjenica da je njegova supruga, državljanka Srbije, dobila američku vizu samo na dve nedelje!

Specijalci uhapsili  pobesnelog muža

Specijalci uhapsili pobesnelog muža | Foto: AP

Svoju sadašnju suprugu ovaj Amerikanac upoznao je u Srbiji, gde je živeo od 1996. do 2012. Američke vlasti navode da je Gordon još 16. septembra 2012. poslao imejl američkom predstavništvu.


Osuđivan i u Srbiji!


Inače, da je problematična ličnost, Gordon je pokazivao i dok je živeo u Srbiji. Kako navode američke vlasti, ovaj Amerikanac je u našoj zemlji osuđen na sedam meseci zatvora zbog napada nožem na jednu osobu.

- Ukoliko se spor oko starateljstva nad detetom ne reši u našu korist, ja ću se igrati boga sa srpskim porodicama, a kako imam srebrnu medalju u pucanju na 200 jardi puškom, ne postoji je*ena stvar koju mogu uraditi da to spreče - naveo je on u pismu koje je poslao američkoj ambasadi u Beogradu.
Gordonova supruga je u petak otišla u konzulat i rekla da njen suprug planira da puca na srpske državaljane u Čikagu. U subotu je obavestila šefa konzulata da se Gordon razbesneo kada je čuo da će dobiti vizu na samo dve nedelje i zapretio da će ubiti američkog ambasadora u Srbiji i njegovu porodicu.
Nakon njene prijave, Gordon je uhapšen u svom domu, u gradu Mekhenri, u blizini Čikaga. On se juče u 13.30 po američkom vremenu pojavio pred sudom. Zanimljivo je da je Gordon izveden pred federalnog sudiju, a ne lokalnog sudiju iz Ilinoisa, jer su pretnje koje je uputio federalni prekršaj, za koji preti kazna zatvorom i do pet godina. U našem MSP-u kažu da srpski konzulat u SAD nije dobio Gordonove pretnje, ali da je ipak podignut stepen bezbednosti.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP