Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

EVAKUACIJA

Amerikanci se spremaju da napuste SAD, čeka ih katastrofa? (VIDEO)

Autor: Ekipa Alo! | 10.05.2014 - 13:44:00h | Komentara: 0

Krajem prošle godine naučnici su objavili kako je krater supervulkana, koji se nalazi ispod nacionlanog parka Jelouston, dva puta veći nego što se mislilo i zbog toga bi, u slučaju erupcije, ovaj vulkan bio bi globalna pretnja.

Jelouston

Jelouston nacionalni park

Jelouston

Isparenja iz brojnih termalnih izvora i gejzira koji krase ovaj nacionlani park

Među ljubiteljima teorija zavere širi se strah od erupcije super-vulkana koji se nalazi ispod američkog Nacionalnog parka Jeloustoun.
Nova teorija kaže kako američka služba za geološki nadzor i federalna vlada skrivaju podatke koji dokazuju neizbežnu skorašnju erupciju vulkana i stvaraju plan u slučaju velike katastrofe, piše „News Max".
Navodno pregovaraju s nekoliko vlada stranih zemalja u nameri da u slučaju erupcije naprave masovnu evakuaciju i presele milione Amerikanaca u druge zemlje. Građane SAD-a evakuisali bi u Australiju, Brazil i Argentinu.
Za ovu glasinu zaslužan je jedan portal iz Južnoafričke Republike. Prema njihovom izveštaju, i njihovu vladu kontaktirali su visoki dužnosnici SAD.
– Južna Afrika neće biti deo plana jer postoji rizik da se milioni belih Amerikanaca pošalju ovde zbog hitne situacije, a to bi predstavljalo rizik crnačkom nacionalnom kulturnom identitetu. Mi imamo svoje izazove. Čak i da postoji dovoljno smeštajnih kapaciteta i infrastrukture, to bi destabilizovalo zemlju i možda dovelo do povratka aparthejda – navodno je za portal izjavio doktor Sif Matvetve, portparol Ministarstva spoljnjih poslova.


Jelouston

Američka služba za geološki nadzor odlučila je da se obračuna sa ovim glasinama.
– U poslednjim nedeljama videli smo niz vesti, stvarnih i izmišljenih, o vulkanskom sistemu Jeloustouna – piše na njihovoj stranici.
Kažu kako njihovi geolozi i seizmolozi mogu da potvrde da se aktivnost vulkana u parku nedavno povećala, ali navode kako još nema razloga za brigu jer park godišnje pogode hiljade malih neprimetnih potresa.
Takođe kažu kako trenutne deformacije tla odgovaraju istorijskim normama.
Glasine o erupciji pokrenule su i reakcije životinja koje žive u Jeloustonu. Bizoni i druge životinje snimljeni su kako beže iz parka.


Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP