Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

ISLAMSKA DRŽAVA PRETI

Amerikancima će se ponoviti 11. septembar!

Autor: Tanjug | 13.04.2015 - 17:45:00h | Komentara: 1

Džihadisti Islamske države zapretili su Amerikancima u najnovijoj video poruci da će ponoviti napad od 11. septembra 2001. godine kada su putničkim avionima srušene dve zgrade Svetskog trgovačkog centra u Njujorku, pogođena zgrada Pentagona u Arlingtonu a četvrti avion se srušio 130 kilometara istočno od Pitsburga.

11. septembar Amerika

Napad na Svetski trgovinski centar 2001. godine | Foto: Screenshot Youtube

U najnovijoj video poruci se hvale "dostignuća" hakera, pristalica IS, koji su na kratko preuzeli naloge vojnog osoblja američke Centralne komande na društvenim medijima i objavili privatne podatke nekih američkih vojnih lica.

Video poruka i pretnje koje su sadržane u njoj, podsećanje su na snagu IS i Al-Kaide i dalja inspiracija njihovim pristalicama da na Zapadu vrše sporadične napade, preneo je britanski "Telegraf".

- Proteklih sedmica, oko 10 Amerikanaca je optuženo za pokušaje delovanje u ime IS, od kojih mnogi idu preko Tvitera, rekla je urednica portala Site, Rita Kac.

Ona je posebno istakla tvit u kojem piše "Mi smo usamljeni vukovi i mi ćemo se boriti protiv svih vas kao što se i vi borite protiv svih nas".

Pored najnovije video poruke, pripadnici IS su dali i video na kojem su napravili kompilaciju najvećih nedela koja su počinili, među kojima je odsecanje glave američkim novinarima Džejmsu Foliju i Stivenu Sotlofu.
- Amerika misli da je bezbedna zbog svoje geografske lokacije, navodi se u poruci i dodaje da će taj san postati fatamorgana.

Najnovija kampanja IS saopštena je 8. aprila a započeta prošle subote, kada su pristalice IS stavile na hiljade tvitova, s jednom temom, a to je ranjivost Amerike u slučaju napada usamljenih vukova i drugih napada.
Poslednji komentari
  • RATKO Vreme: 13.04.2015 22:09h

    Znaci, ameri opet nesto spremaju sebi!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP