Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

TOKOM VEČERE U RESTORANU

Anarhisti napali Varufakisa i njegovu ženu

Autor: Tanjug | 29.04.2015 - 10:35:00h | Komentara: 0

Grčki ministar finansija Janis Varufakis rekao je da su njegovu suprugu i njega napali anarhisti dok su večerali u jednom restoranu u centru Atine.

Janis Varufakis

Janis Varufakis | Foto: Profimedia

Janis Varufakis je rekao da su njih dvoje sinoć završavali večeru sa prijateljem u atinskom kvartu Egzarhija, popularnom među ekstremnim levičarima i anarhistima, kada je grupa ljudi pokrivenih lica nagrnula u restoran.
Oni su zahtevali da ministar napusti oblast, bacajući staklene čaše i ostale predmete na njega i njegovu ženu, naveo je Varufakis i dodao da nijedno od njih dvoje nije povređeno.
Grčki ministar finansija je naveo da ga je njegova žena zagrlila kada se jedan iz grupe ustremio na njega, tako da je potencijalni napadač morao prvo nju da udari da bi došao do Varufakisa.
"Ovo nije bio organizovan incident", rekao je Varufakis u saopštenju i dodao da je naposletku ispred restorana razgovarao sa pripadnicima te grupe, te da su tenzije smirene.
Zbog svog ležernog, neki bi rekli čak i neukusnog, stila i čestog pojavljivanja u medijima, Varufakis je postao najpoznatiji grčki ministar iz nove koalicione vlade, koju predvodi radikalno levičarska partija Siriza, navodi agencija AP.
Varufakis je, međutim, došao na metu ozbiljnih kritika od strane evropskih kreditora zemlje, s kojima Atina već mesecima vodi neupsešne pregovore o finalnoj tranši zajma od 7,2 milijarde evra.
Grčka je u ponedeljak objavila izmene u svom pregovaračkom timu, što su mnogi analitičari ocenili kao marginalizovanje Varufakisa.
Inače, slični napadi na ministre bili su česti u Grčkoj u prvoj godini međunarodnog zajma, koji je počela da dobija 2010, pošto je ušla u recesiju.
Veruje se da su te napade sprovodile uglavnom grupe bliske levici, a mnogo ređe anarhisti, i ponekad su podrazumevali i fizičko nasilje.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP