Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

BLISKI ISTOK JE BURE BARUTA KOME SE PRIBLIŽAVA VATRA

Asad: Kad bure baruta "grune",
ceo svet će izgubiti kontrolu!

Autor: Ekipa Alo! | 06.09.2013 - 14:48:00h | Komentara: 1

Od SAD-a i Francuske tražili smo da nam pokažu samo jedan dokaz. Gospoda Obama i Oland za to nisu bili sposobni, kao ni njihovi ljudi, rekao je Asad.

Bašar Al Asad

Bašar Al Asad | Foto: FoNet

- O hemijskom oružju i eventualnom napadu SAD-a oglasio se i sirijski predsednik Bašar al-Asad. Za francuski list Le Figaro je na pitanje da li može demantovati optužbe Obame i Olanda o hemijskom napadu u predgrađu Damaska, rekao:

- Od SAD-a i Francuske tražili smo da nam pokažu samo jedan dokaz. Gospoda Obama i Oland za to nisu bili sposobni, kao ni njihovi ljudi. Sada ne govorim ništa o tome poseduje li sirijska vojska takvo oružje ili ne - rekao je sirijski predsednik.

Bašar al-Asad je na pitanje o tome kakva će biti reakcija Sirije na eventualni napad rekao:

- Bliski istok je bure baruta kojoj se približava vatra. Ne treba govoriti samo o sirijskoj reakciji, nego i o onome što bi se moglo dogoditi nakon prvoga napada. Sada niko ne može znati što će se dogoditi. Ceo sviet će izgubiti kontrolu nad situacijom jednom kada bačva eksplodira. Proširiće se haos i ekstremizam. Postoji rizik od rata u regionu.


Pentagon proširio popis meta: Koristiće i nevidljive letelice?

Istovremeno, mediji u SAD-u javljaju kako je predsednik Barak Obama naredio Pentagonu da pripremi prošireni popis potencijalnih meta u Siriji. Ta naredba je stigla, javlja New York Times, nakon što su američke obaveštajne službe saznale da su se sirijske vojne trupe počele premeštati.

Osim napada s mora, pretpostavlja se da će Amerikanci Siriju napasti i iz vazduha i da će koristiti nevidljive letelice koje prenose satelitski navođene bombe.


G20 bez zajedničkog stanovišta

Što se samita G20 tiče, njegovi učesnici se nisu mogli dogovoriti oko stanovišta o Siriji. Na optužbe Rusije kako treba čekati rezoluciju UN-a o Siriji, Obama odgovara kako sarađuje s UN-om ali i naglašava da je intervencija u Siriji nužna.

Poslednji komentari
  • momazver Vreme: 06.09.2013 19:07h

    mozda ima cudan nos,velike usi,grozne brkove,ali lud nije da baca gas na vlastiti narod znavsi da bi time izazvao one koji samo cekaju da zbog nafte razbucaju ceo bliski istok. posto to nije napravio,morali su oni da smisle sirijske Markale i eto ti intervencije.medjutim jos nije kasno da se STANE. i izrael i iran imaju atomske potencijale,a posto i sirija ima neko postrojenje ,licno mislim da ima dovoljno materijala za tzv.prljavu atomsku bombu.to je znate ona neselektivna i za razliku od americkih pravi VEELIKU kolateralnu stetu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP