Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

SVE SU POKUŠALI

Asad: Sva su oružja
upotrebili, ali nisu me srušili!

Autor: Tanjug | 04.07.2013 - 13:16:00h | Komentara: 1

Sirijski predsednik Bašar Asad je izjavio da su njegovi protivnici "upotrebili sva oružja koja su im bila na raspolaganju", ali da ipak nisu uspeli da sruše njegov režim.

Bašar Al Asad

Bašar Al Asad | Foto: FoNet

Asad je u intervjuu državnom dnevnom listu "Al-Tavra" odbacio ideju da je ono što se u Siriji odvija već više od dve godine revolucija i istakao da se radi o zaveri Zapada i nekih arapskih država u cilju destabilizacije njegove zemlje, prenela je agencija AFP.


Sirijski predsednik je takodje pohvalio masovne proteste u Egiptu protiv tamošnjeg islamističkog vodjstva, istakavši da svrgavanje egipatskog predsednika Mohameda Morsija znači kraj "političkog islama".

U Siriji je od početka krize u martu 2011. do danas poginulo više od 93.000 ljudi.

Konflikt je započeo kao miran protest protiv Asadove vladavine, ali je prerastao u gradjanski rat pošto su neke pristalice opozicije oružjem ustale protiv brutalnog odgovora vlasti na proteste.

Od početka krize, Asad insistira na tome da se u njegovoj zemlji ne radi o pobuni naroda, nego o zaveri protiv Sirije, organizovanoj uz podršku Zapada. On optužuje pobunjenike protiv njegovog režima da su teroristi, islamski ekstremisti i plaćenici naftom bogatih zemalja iz Persijskog zaliva, koje su saveznice SAD-a.

"Zemlje koje su se urotile protiv Sirije su upotrebile sva svoja oružja i sad im nije preostalo ništa osim direktne vojne intervencije", naveo je Asad u intervjuu, dodajući da do takve intervencije neće doći.
Poslednji komentari
  • Ana Vreme: 04.07.2013 15:43h

    Cim su SAD protiv njega, a islamisti sa Kosova i iz Bosne ratuju protiv njega kao dobrovoljci i placenici, jasno je ko je tu "Los momak". Nadam se da ovog coveka nece srusiti

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP