Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

UNUKA ARISTOTELA ONAZISA KRČMI DEDOVINU

Atina prodala Skorpios!

Autor: Ekipa Alo! | 12.04.2013 - 08:02:00h | Komentara: 0

Kriza je učinila svoje! Atina Onazis Rasel, unuka Aristotela Onazisa, nekada najbogatijeg Grka na svetu, prodala je ostrvo Skorpios neimenovanom ruskom tajkunu za 100 miliona funti (153 miliona dolara).

Skorpios

Skorpios

Aristotel Onazis je ovo ostrvo u Jonskom moru kupio daleke 1962. godine za svega 3,5 miliona drahmi (15.000 dolara). Upravo na ovom ostrvu se 20. oktobra 1968. grčki brodovlasnik venčao sa Džeki Kenedi, bivšom prvom damom Amerike, čiji je suprug Džon ubijen 1963.


Posle Aristotelove smrti u martu 1975, ostrvce u čijoj blizini su se kupali i brojni turisti iz Srbije postalo je vlasništvo Kristine Onazis. Ona je 1988. preminula od srčanog udara u 37. godini, nakon čega je ostrvo postalo vlasništvo Aristotelove unuke.

Naslednica Aristotelovog  bogatstva: Atina Onazis Rasel

Naslednica Aristotelovog bogatstva: Atina Onazis Rasel | Foto: AP

 
“Ruski tajkuni imaju milijarde i verovarno je neki od njih rekao: ‘Daću ti 100 ili 200 miliona za ostrvo’”, rekao je Farhad Vladi, čija je kompanija radila procenu vrednosti ostrva.

On ističe da je Aristotel vodu na ostrvo doveo sa obližnje planine i da će kupac ostrva najverovatnije morati da kupi i tu planinu za oko 100 miliona evra kako bi obezbedio pijaću vodu.

Atina Onazis Rasel, koja se školovala u Švajcarskoj i koja je trenirala jahanje, retko je dolazila na ostrvo. Ona je jedino dete Kristine Onazis i njenog četvrtog supruga Terija Raela. Atina je udata za Alvara de Mirandu, brazilskog olimpijca u jahanju.

U vodama oko ostrva  kupao se i veliki broj turista  iz Srbije: Skorpios

U vodama oko ostrva kupao se i veliki broj turista iz Srbije: Skorpios

 
Poslednjih godina se spekulisalo da su za kupovinu ostrva zainteresovani Đorđo Armani, modni kreator, Bil Gejts, osnivač “Majkrosofta”, i Madona, pop pevačica.
Aristotel je sahranjen na ostrvu, na kojem se nalaze tri kuće, helidrom i mali dok za brodove. Aristotelov sin Aleksandar poginuo je u avionskoj nesreći 1973.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP