Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

KAPETAN JE SPUSTIO „ERBAS A-320“ NA MORE

Avion su potopili talasi?!

Autor: E. A. | 03.01.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Neverovanto, ali moguće! Avion tipa „Erbas A-320“ komapnije „Er Azija“ koji je nestao sa radara 28. decembra prošle godine, potopili su talasi u Javanskom moru!

Ostaci letelice  koji su izvučeni  iz mora

Ostaci letelice koji su izvučeni iz mora | Foto: Profimedia

Avion sa 162 putnika i članovima posade leteo je od Surabaje do Singapura kad mu se izgubio svaki trag. Dva dana kasnije pronađeno je 30 tela putnika i ostaci letelice koji su plutali u moru. Dudi Sudibijo, urednik u magazinu „Angkasa“, koji se bavi avijacijom, tvrdi da postoji mogućnost da je kapetan Irjanto, bivši vojni pilot sa preko 20.000 sati letenja, uspeo da usled snažnog nevremena izvrši sletanje na površinu mora, a da su veliki talasu potom potopili letelicu.

Pilot kapetan  Irjanto

Pilot kapetan Irjanto


„Lokator za vanredne situacije kojim su opremljeni svi savremeni putnički avioni nije se uključio, što ukazuje da pri padu aviona nije došlo do jakog udarca u površinu mora. Verujem da se on nije uključio, jer je pilot uspeo da izvrši vanredno sletanje na moru. Avion su potom potopili veliki talasi tokom jake oluje“, rekao je Sudibijo.

Nakon nestnka aviona otkriveno je da je pilot kontrolu leta obavestio da ulazi u veliko nevreme, zbog čega je tražio da promeni visinu. Kontola leta to nije odobrila zbog toga što je u blizini bilo još nekoliko letelica. Neki eksperti za avijaciju veruju da je pilot pokušao da izbegne nevreme naglim povećanjem visine nakon čega je letelica gotovo vertikalno pala u more. Međutim, ova teorija je manjkava jer bi se u tom slučaju uključio lokator za vanredne situacije. Šta se zapravo dogodilo sa avionom biće poznato kada se analiziraju podaci crnih kutija koje još nisu pronađene.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP