Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

„OTPAD“ VREDAN VIŠE OD 15 MILIONA EVRA

Bacili „Ferari“ u đubre!

Autor: E. A. | 08.12.2014 - 07:00:00h | Komentara: 1

Bogataš Rodžer Bajlon skupljao je vredne automobile od 1950. do 1970. Hteo je da ih restaurira i izloži u muzeju, ali je smrt bila brža. Umro je 2004. godine, a njegovo imanje u zapadnoj Francuskoj s bogatom kolekcijom otišlo je u ruke sinu Žaku, koji je umro prošle godine i sve ostavio Rodžerovim unucima, koje uopšte nije bilo briga za dedine automobile.

Jedan od samo  37 primeraka: „Ferrari 250 GT SWB California spyder“

Jedan od samo 37 primeraka: „Ferrari 250 GT SWB California spyder“

Oko 60 zarđalih kola na koja se odavno uhvatio korov stajalo je ispod trošne nadstrešnice i propadalo. I dok im se deda sigurno prevrtao u grobu, unuci su jednog dana, ipak, rešili da taj krš raskrče, pa su pozvali stručnjake da vide koliko to sve vredi, ako uopšte išta vredi, mislili su oni.


Posla su se prihvatili Matj Lamur i Pjere Novikof, koji su uglavnom tužno gledali propale automobile, od kojih je većina bila u takvom stanju da im ni restauracija ne bi pomogla. A onda su otvorili jednu garažu u boljem stanju i nisu mogli da dođu sebi od šoka!

„Talbot-Lago“ bio je nekad u  vlasništvu egipatskog kralja

„Talbot-Lago“ bio je nekad u vlasništvu egipatskog kralja

 
- Ispod gomile starih novina bio je „Ferrari 250 GT SWB California Spyder“. Pa samo taj auto vredi milione, jer je reč o izuzetno vrednom modelu koji je napravljen u seriji od samo 37 komada. Do njega je stajao „Maserati A6G 2000 Sport Frua“! Italijani su napravili samo tri takva automobila! Nismo mogli da verujemo svojim očima - rekao je Lamur, koji je s kolegom celu kolekciju procenio na više od 15 miliona evra.

Među automobilima je i „Talbot-Lago“, koji je bio u vlasništvu egipatskog kralja, i još nekoliko manje vrednih „ferarija“, „bugatija“, „jaguara“... Kolekcija će se početi da se prodaje na aukciji 6. februara sledeće godine.
Poslednji komentari
  • zumba Vreme: 08.12.2014 07:37h

    Kako može neko da bude toliko glup, da ne zna šta ima u dvorištu. Pre svega treba ceniti tog deku, što je znao vrednost takvih retkih automobila. Nadam se da će ih uzeti neko, ko će ih više ceniti.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP