Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

KORUPCIJA i ZLOUPOTREBA SLUŽBENOG POLOŽAJA

Bandić i 18 uhapšenih zadržani u istražnom zatvoru!

Autor: Jutarnji list | 19.10.2014 - 19:02:00h | Komentara: 0

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, suvlasnik CIOS-a Petar Pripuz i predsednik uprave Zagrebačkog holding Slobodan Ljubičić Kikaš uhapšeni su danas popodne, saznaje “Jutarnji list” iz izvora u policiji.

Milan Bandić

Uhapšeni gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, predsednik uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić Kikaš, suvlasnik kompanije "CIOS“ Petar Pripuz i ostalih 16 osumnjičenih privedeno je u istražni zatvor na zagrebačkim Oranicama.
 

Uhapšeni su zbog osnovane sumnje na počinjenje većeg broja koruptivnih kaznenih dela, zloupotrebe položaja i trgovanja uticajem, objavljeno je na USKOK-ovim internet stranicama. Prema ustaljenoj istražnoj praksi, očekuje se kako će osumnjičenici biti zadržani u pritvoru narednih mesec dana, a već sutra bi trebali da izađu pred istražnog sudiju.

Naime, u policijskoj akciji, nakon višemesečne istrage, danas poslepodne uhapšen je gradonačelnik Milan Bandić i još 18 osoba koje se vezuju uz koruptivne afere u Gradu Zagrebu. Izvršen je pretres Bandićevog stana u Bužanovoj ulici, a pretres se obavlja u i zgradi Gradskog poglavarstva.

Neslužbeno se saznaje kako se Milan Bandić tereti za koruptivnu aferu vezanu uz slučaj spalionice, uz kojeg je vezana i Pripuzova kompanija "CIOS", kao i za netransparentno finansiranje predsedničke trke 2009. godine u kojoj je Bandić učestvovao kao kandidat.

Transparency International Hrvatska (TIH) istakao je kako su hapšenja gradonačelnika Zagreba Milana Bandića i predsednika uprave Zagrebačkog holdinga Slobodana Ljubičića "novi dokaz da niko nije iznad zakona“.

Advokat Petra Pripuza Mate Matić izjavio je, pak, kako se radi o politički motiviaanim hapšenjima, s obzirom da je u toku predsednička izborna kampanja.

Grad Zagreb će u narednom periodu voditi dve zamenice gradonačelnika, Sandra Švaljek i Vesna Kusin.

Milan Bandić je od 1995. bio većnik u Skupštini grada Zagreba, a 2000., za vreme trećeg mandata u Gradskoj skupštini, izabran je za gradonačelnika što ostaje sve do marta 2002. godine, kada daje ostavku radi afere proizašle nakon njegovog neuspešnog pokušaja podmićivanja policajca koji ga je uhvatio kako vozi pod uticajem alkohola. Godine 2005. i 2009. je uprkos tome ponovo izabran za gradonačelnika.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP