Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

OPTUŽEN ZA UBISTVO I BEZOBZIRNO NANOŠENJE POVREDA

Bašanović se predao policiji!

Autor: Vesti online | 10.05.2013 - 09:51:00h | Komentara: 1

Posle višenedeljih pregovara između detektiva Jedinice za krvne delikte i njegovih advokata, Bašanović je u pratnji advokata došao u sredu oko 14 časova u policijsku stanicu Roks, gde je uhapšen. Veruje se da je njegova predaja trebalo da se obavi u prepodnevnim časovima, ali je zbog obaveza advokata odložena za kasnije tokom dana.

Majkl Bašanović

Majkl Bašanović | Foto: www.dailytelegraph.com.au

Pet meseci u bekstvu

Bašanović je od 24. marta bio na najtraženijoj listi policije NSW, a poslednjih pet meseci je proveo skrivajući se. Veruje se da je njegova odluka da se preda doneta iz razloga što je strahovao za ličnu bezbednost i što nije imao sigurno utočište.

U saopštenju policije se navodi da su detektivi Specijalne jedinice Lamborn, koja je formirana u cilju istrage ubistva Mitrovića, sproveli u pritvor 47-godišnjeg Bašanovića. Tokom dana on je optužen za ubistvo i bezobzirno nanošenje povreda.


Bašanović se nalazio u bekstvu još od januara, kada je Mitrović likvidiran u poslovnim prostorijama njegove transportne firme u Veteril Parku. Bašanovićeva predaja usledila je četiri dana, pošto se njegov 21-godišnji sin Vejde Bašanović vratio u Australiju sa Balija, znajući da će u Australiji biti i uhapšen.


Policija tereti Majkla Bašanovića da je bio u grupi od sedam (identifikovanih) osoba, koje su došle u sedište Mitrovićeve transportne firme Dinamik. Uzbrzo je izbila žestoka svađa, koja je snimljena sigurnosnim CCTV kamerama u firmi, nakon čega je manja grupa prisutnih, među kojima i Bašanović, krenula za Mitrovićem u njegovu kancelariju. Nekoliko minuta kasnije, jedan od njih je izvadio pištolj i likvidirao Mitrovića. Tokom unakrsne pucnjave jedan od zaposlenih u firmi je ranjen u ruku.


U subotu, Bašanovićev advokat Džon Džrn, potvrdio je da sarađuju sa policijom kako bi se obozbedila bezbedna predaja njihovog klijenta. On je u subotu najavio da će sa Bašanovićem doći u policiju, ali iz bezbednosnih raloga nije želeo da potvrdi vreme i mesto predaje.


- Ne želimo da se dogodi potencijalna zaseda ili da izbije oružani sukob. Sigurno je da ne želim da budem upucan - rekao je advokat Korn.

Vejd optužen za ubistvo

Bašanović se predao policiji Bašanovićev sin Vejd (21) optužen je za ubistvo i nanošenje teških povreda, a u Australiju je doputovao prošle subote u pratnji advokata. Treći muškarac Brajan Mekgarvi Braun (33) optužen je za saučesništvo, a on se u aprilu ove godine predao u australijskom konzulatu u Kuala Lumpuru.


Kako je ranije saopštila policija, Braun je sklonio Bašanovića na sigurno posle ubistva. Braun će biti izveden u junu pred Centralni lokalni sud u Sidneju.

Poslednji komentari
  • nedjo Vreme: 11.05.2013 00:12h

    fini neki momci

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP