Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

RUŽNO ILI NUŽNO?

Baz blama: Ako im se ne sviđa poklon - prodaju ga!

Autor: Tanjug | 23.12.2013 - 19:16:00h | Komentara: 0

Iako još nisu otvorili svoje Božićne poklone, 57 odsto anketiranih Francuza je iskazalo spremnost da proda poklon koji im se ne sviđa.

Najnovija anketa koju je sprovela konsultantska kuća Opinion Vej pokazala je da je ove godine deset odsto više Francuza nego pretodne spremno da proda poklon koji dobije za Božić, a ne odgovara im, preneo je list Figaro.

Pre dve godine, samo je 30 odsto Francuza priznalo da će prodati poklon koji im se ne sviđa ili koji su dobili u duplikatu.

"Tendencija prodaje nepoželjnih Božićnih poklona u Francuskoj koja je pojačana krizom započetom 2008, se nastavlja. Francuzi menjaju odnos prema potrošnji", navodi se u studiji.

Spremnost da proda poklone daljih rođaka iskazalo je 56 anketiranih Francuza, poklone kolega 43 odsto, poklone prijatelja 29 odsto, poklone roditelja i supružnika 27 odsto.

Među mladima ova praksa je rasprostranjenija, 63 odsto mladih između 18 i 24 godine pokazalo je spremnost da proda nepožnje poklone, i čak 73 odsto populacije od 25 do 35 godina.

Anketa je pokazala da 42 odsto Francuza smatra da je u redu prodati neželjeni poklon u vreme postojeće krize, a 18 odsto je bilo zapanjeno takvom idejom.
U 83 odsto slučajeva, ispitanici su izjavili da bi sakrili od darodavca da su prodali njihov poklon, dok je 73 odsto anketiranih reklo da bi se osetili veoma neprijatno kada bi darodavac saznao da je njihov poklon prodat.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP