Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

UŽAS!

Beba u Bijelom Polju preminula zbog nedopustive greške!

Autor: ba.n1info.com | 17.11.2014 - 20:31:00h | Komentara: 0

Ministar zdravlja Crne Gore Miodrag Radunović je naložio zatvaranje ginekološko-akušerskog odeljenja bijelopoljske bolnice jer je u podgorički Klinički centar u toku prošle nedelje zbog infekcije sepse prebačeno pet novorođenčadi.

Beba

Beba  | Foto: Profimedia

Zbog infekcije koja se pojavila u bolnici u Bijelom Polju u Crnoj Gori, četiri bebe su prebačene na lečenje u Klinički centar u Podgorici i tri su stabilno, dok je jedna životno ugrožena.

Miodrag Radunović, ministar zdravlja Crne Gore, naložio je zatvaranje ginekološko-akušerskog odeljenja bijelopoljske bolnice, jer je u podgorički Klinički centar u toku prošle nedelje zbog infekcije u ovom gradu prebačeno pet beba, od kojih je jedna preminula.
- Troje novorođenčadi je stabilno, a jedna beba je i dalje u životnoj opasnosti – potvrđeno je iz te zdravstene ustanove.
Tužilaštvo je pokrenulo istragu, a direktor bolnice u Bijelom Polju, Tomislav Jeremić, danas je podneo ostavku “iz moralnih razloga”.
Inače, ministar zdravlja Miodrag Radunović je smenio načelnike ginekologije i odeljenja neonatologije u bolnici u ovom gradu, a porodilište je zatvorio do daljnjeg.
Prvi inspekcijski nalazi pokazuju da su bebe dobile infekciju u obliku sepse i da su glavni uzroci izuzetno loši higijenski uslovi u toj zdravstvenoj ustanovi.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP