Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

VLADIMIR PUTIN ODRŽAO 11. TELEKONFERENCIJU

Berezovski molio da se vrati u Rusiju!

Autor: Ekipa Alo! | 26.04.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Vladimir Putin, predsednik Rusije, javno je potvrdio da je primio dva pisma od oligarha i velikog protivnika Borisa Berezovskog, koji ga je, kako navodi, molio da mu dozvoli povratak u Rusiju!

Za četiri sata i 47 minuta  odgovorio je na 85 pitanja:  Vladimir Putin

Za četiri sata i 47 minuta odgovorio je na 85 pitanja: Vladimir Putin | Foto: AP

Odgovarajući na pitanja tokom 11. telekonferencije, Putin je precizirao da je prvo pismo, koje je pisano rukom, dobio u februaru, a drugo kad je Berezovski već bio mrtav - pošto je u martu izvršio samoubistvo u V. Britaniji. „U oba pisma Berezovski piše da je grešio i da ‚moli da mu dozvolim da se vrati u Rusiju‘”, rekao je on.


Više od milion pitanja


Više od 1,2 miliona Rusa postavilo je pitanja Vladimiru Putinu pozivajući specijalni telefonski centar ili šaljući SMS-ove i pisma na poseban veb-sajt! Do početka 11. telekonferencije primljeno je 957,509 poziva, a 174.664 SMS-a i 103.505 pisama postavljeno je na veb-sajt, sa ukupno 1,235 miliona pitanja, saopštio je kol-centar. Rekord je bio 2007. - 2,5 miliona postavljenih pitanja.

Putin je dodao da su pisma ličnog karaktera, mada on i Berezovski nikad nisu bili bliski. Berezovski je u Rusiji bio osuđen na devet godina robije. Na pitanje da li bi dozvolio da oligarh bude sahranjen u Rusiji, Putin je odgovorio pozitivno.

Putin je istakao i da bi posle bombaških napada u Bostonu Moskva i Vašington trebalo da pojačaju saradnju službi bezbednosti i ocenio da ti napadi dokazuju da je Zapad pogrešio što je podržavao pobunjenike u Čečeniji.

„Uvek me je ljutilo kada su naši zapadni parneri i mediji teroriste, koji su izvršavali krvave zločine na teritoriji naše zemlje, nazivali pobunjenicima, a nikada teroristima“, izjavio je Putin.

Izvršio  samoubistvo:  Boris Berezovski

Izvršio samoubistvo: Boris Berezovski


Na pitanje da li je čuo da se 30 poslanika razvelo da ne bi prijavljivalo imovinu supružnika u inostranstvu, Putin je odgovorio: „Neka sami odluče šta im je važnije: da čuvaju novac u inostranstvu ili da služe državi. Ako čovek čuva novac u inostranstvu, on je uvek zavisan. Treba ih osloboditi te zavisnosti“, rekao je ruski predsednik.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP