Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

ORAN ZA NOVE POHODE

Berluskoni odslužio kaznu u staračkom domu

Autor: Tanjug | 06.03.2015 - 18:00:00h | Komentara: 0

Današnjom posetom staračkom domu gde je poslednjih godinu dana po nalogu suda obavljao društveno-koristan rad, bivši premijer Italije Silvio Berluskoni odslužio je kaznu zbog utaje poreza.

Silvio Berluskoni

Silvio Berluskoni | Foto: Profimedia.rs

Međutim, predah od sudskih procesa za Berluskonija će kratko trajati jer već u utorak kasacioni sud razmatra oslobađajuću presudu u takozvanom slučaju Rubi te bi milijarder mogao da bude proglašen krivim za korišćenje usluga maloletnih prostitutki.

Berluskoni (78), koji je osuđen za utaju poreza 2013. godine, bio je vidno raspoložen tokom svoje poslednje posete Centru za starije i obolele od Alchajmerove boleste, koje je obilazio jednom nedeljno od aprila prošle godine.

 - Vreme provedeno sa bolesnima, volonterima, kao i sa zdravstvenim i socijalnim radnicima, dirljivo je iskustvo - rekao je on u saopštenju dodajući da namerava da nastavi da se time bavi i u slobodno vreme.

Prema navodima medija, Berluskoni je tokom poseta Centru pevao pacijentima i osoblju.

Od nedelje će ponovo uživati slobodu kretanja čime će prestati da važe ograničenja zbog kojih je samo tri puta nedeljno mogao da odlazi poslovno u Rim i bio pod policijskim nadzorom.

AFP navodi, međutim, da Berluskoni ipak možda neće još dugo uživati u slobodi jer će u utorak Kasacioni sud razmatrati oslobađajuću presudu u takozvanom "Bunga Bunga" slučaju, nazvanom po seksualnim radnjama, koje su se navodno odigravale u sobi za orgije u njegovoj luksuznoj vili.

Taj slučaj bi mogao da bude vraćen na apelacioni sud što bi Berluskonija moglo ponovo da dovede na optuženičku klupu.

Bivši trostruki premijer Italije proglašen je krivim u junu 2013. godine za plaćanje seksa maloletnoj plesačici Karimi el Mahroug, poznatijoj kao Rubi, kao i za zloupotrebu položaja.

Osuđen je na sedam godina zatvora i doživotnu zabranu obavljanja javne funkcije, ali ga je u julu 2014. apelacioni sud oslobodio obe optužbe istakavši da ne postoje dokazi da je milijarder zloupotrebio svoju moć ili da je znao da marokanska plesačica ima 17 godina.

Međutim, Berluskoni se ponovo našao u centru pažnje italijanske javnosti nakon objavljivanja prisluškivanih telefonskih razgovora sa biznismenom Đanpaolom Tarantinijem iz 2009. godine, kome se sudi za posredovanje između prostitutki i Berluskonija.

Pobeda u slučaju Rubi mogla bi Berluskoniju da obezbedi vraćanje kredibiliteta na političkoj sceni, a analitičari ne isključuju mogućnost njegovog reizbora 2018. godine.

Naime, tri godine nakon odsluženja kazne za utaju poreza Berluskoni će moći da traži brisanje optužbi iz svog dosijea, prenose italijanski mediji, dodajući da bi onda mogao da se četvri put kandiduje za premijera.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP