Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

RUBIGEJT

Berluskoni platio Rubi 5 miliona da laže na sudu!

Autor: pressonline | 25.01.2014 - 14:03:00h | Komentara: 0

Iako je proces zvani "Rubigejt" završen prošle godine, sada je otvorena nova istraga protiv kontraverznog političara zbog podmićivanja svedoka, uglavnom devojaka koje su učesvovale na njegovim čuvenim "bunga-bunga" zabavama.

Silvio Berluskoni

Silvio Berluskoni | Foto: AP

 Naime, tokom suđenja, Rubi je svedočila da nije nikada imala seks sa bivšim premijerom. Takođe, rekla je da čuvene "bunga-bunga" zabave u Berluskonijevoj vili kraj Milana nisu bile orgije, već večere na kojima su žene plesale burlesku. Uprkos tome, Berluskoni je osuđen na sedam godina zatvora i doživotno mu je zabranjeno da obavlja javnu funkciju. On se na tu presudu žalio, međtim, ceo proces sada je dobio novo svetlo.

Tužilaštvo ima dokaze da je Rubi od bivšeg premijera dobila pozamašnu sumu da lažno svedoči. Policija je snimala njene telefonske razgovore, a u jednom od njih mlada Marokanka je priznala svom prijatelju da očekuje pet miliona evra od Berluskonija.
Prema navodima italijanske štampe, "bunga-bunga" devojke, uključujući i Rubi, 15. januara 2011. pozvane su u Berluskonijevu vilu kako bi sa njegovim advokatima utanačile strategije odbrane tadašnjeg premijera na sudu.
- Rubi je tada dobila posebno obećanje o velikodušnoj nagradi ukoliko bude ćutala - rekao je izvor iz tužilaštva za list "Korijere dela sera".
Takođe, tužilaštvo sumnja da je Berluskoni davao mesečne apanaže od po 2.500 evra za čak 30 devojaka koje su učestvovale u njegovim orgijama. Na suđenju je samo sedam njih to priznalo. Berluskoni se tada pravdao da izdržava devojke jer oseća krivicu što su njihovi životi uništeni zbog njegovog suđenja.
Inače, pored Berluskonija istragom za podmićivanje svedoka obuhvaćeno je još 44 ljudi, među kojima su i neki od istaknutih članova advokatskog tima bivšeg premijera Nikolo Gedini i Pjero Longo.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP