Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

POKUŠAO BI I ČETVRTI PUT

Berluskoni spreman da
se opet kandiduje za premijera!

Autor: Tanjug | 13.04.2013 - 21:36:00h | Komentara: 0

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni pozvao je ponovo svog političkog oponenta, lidera Demokratske partije (DP), Pjera Luiđija Bersanija da formira koaliciju sa njegovom strankom Narod slobode (NS), izražavajući istovremeno spremnost da se opet kandiduje za lidera „koalicije slobode“ i predsednika vlade ako bude novih izbora u Italiji.

Silvio Berluskoni

„Neprihvatljivo je stanje da 40 dana nema vlade. Ili će Italija odmah dobiti snažnu i stabilnu vladu ili je bolje dati reč Italijanima i održati izbore u junu“, rekao je na mitingu podrške NS u Bariju 76-godišnji političar koji je četiri puta do sada bio premijer.

Prema Berluskonijevim rečima, postoje dve varijante - da Bersani u dijalogu s njim izabere predsednika i formira vladu, ili da se ide na ponovne izbore. Prema podacima organizatora, na mitingu je učestvovalo „najmanje 150.000 ljudi“.

S druge strane, u Rimu su pristalice DP održale protest protiv siromaštva, na kom je Bersani još jednom potvrdio da ne želi u koaliciju sa Berluskonijem.
„Ne verujem mu, a povrh toga savez sa desnim centrom neće rešiti naše probleme“, rekao je lider DP a prenosi Itar-Tas s.

Levi centar na čelu sa DP zvanično je pobedio na parlamentarnim izborima u februaru, ali sa minimalnom prednošću koja nije omogućila formiranje vlade koja bi imala podršku u parlamentu, čije preostale dve trećine čine predstavnici Berluskonijevog desnog centra i Pokreta pet zvezda Bepe Grila, koji ne podržavaju nijednu vladu, sem one koju bi sami formirali.

Konsultacije koje je predsednik Djordjo Napolitano vodio sa predstavnicima vodećih italijanskih političkih snaga do sada su bile bezuspešne.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP