Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

NIJE DOČEKAO NASLEDSTVO

Beskućnik se smrzao ne znajući
da je naslednik 19 miliona dolara!

Autor: Ekipa "Alo!" | 02.01.2013 - 17:16:00h | Komentara: 0

Vest da je beskućnik Timoti Henri Grej (60) pronađen mrtav u Vajomingu, u SAD, verovatno ne bi dobila prostor u medijima da naknadno nije otkrivena jedna "sitnica". Grej je, naime, davno izgubljeni rođak Hjugete Klark, naslednice njujorške železnice i ćerke osnivača Las Vegasa, ali on to, međutim, nije znao u trenutku dok je od zime umirao ispod nadvožnjaka.

Istraga je pokazala da je Timoti Henri Grej bio Hjugetin daleki rođak. Istražni sudija je saopštio da je Timoti bio naslednik najmanje 19 miliona dolara od ukupnog imetka vrednog 300 miliona.

Hjugeta Klark

Hjugeta Klark (desno) na fotografiji iz 1917. godine sa približno 11 godina, u društvu sestre Andre i oca Vilijama Endrusa Klarka | Foto: Screenshot sa sajta

Istražni sudija je rekao da je uzrok smrti najverovatnije smrzavanje, budući da je tom delu Amerike temperatura već danima ispod nule. Grejovi braća i sestre kažu da je im je brat nestao posle smrti njihove majke, 1990. godine.
 
Grej je bio usvojeni praunuk bivšeg američkog senatora Vilijama Endrusa Klarka, vlasnika rudnika bakra, graditelja železnica i osnivač Las Vegasa. Hjugeta, koja je preminula u maju 2011. godine, u svojoj 104. godini, bila je najmlađa od njegovo sedmoro dece. Tridesetih se povukla iz visokog društva Menhetna i živela usamljeničkim životom, u stanu na Petoj aveniji okružena svojim lutkama.
 
Oko njene imovine vredne 300 miliona dolara vodila se bitka među mnogobrojnom rodbinom. Dva testamenta koja je napravila bila su predmet sudskih parnica. U jednom se navodi da njeno bogatstvo treba podeliti članovima porodice, dok se u drugom, potpisanom šest nedelja posle prvog, kaže da niko neće dobiti ništa.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP