Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

AMERIČKI NOVINAR I PISAC OTKRIO ŠOKANTNU TAJNU

Bil: Mrzim Obamu

Autor: Ekipa Alo! | 25.06.2014 - 07:32:00h | Komentara: 1

Mrzim tog Obamu više nego ijednog čoveka koga sam ikad sreo, više nego ijednog čoveka koji je ikad živeo. Te vrlo teške reči o sadašnjem demokratskom predsedniku Sjedinjenih Američkih Država izrekao je bivši demokratski predsednik Bil Klinton, ako je verovati novinaru i piscu Edvardu Klajnu, koji je taj citat objavio u svojoj novoj knjizi „Krvavi sukob“.

Ne mogu  očima da se vide: Klinton  i Obama

Ne mogu očima da se vide: Klinton i Obama | Foto: FoNet

Klajn je novinar sa vrlo uglednom karijerom, radio je na visokim položajima u nedeljniku „Njuzvik“, a zatim u „Njujork tajmsu“. U novoj knjizi Klajn se bavi sukobom sadašnje i bivše prve porodice, Obama i Klinton. Neki od detalja pojavili su se u „Njujork postu“ i brutalno ocrtavaju odnose između dve porodice.

Za Mišel  je Hilari  gnu

Za Mišel je Hilari gnu

Mini Obama

Šta sa druge strane misli o Obami, Klinton je ispričao svojoj kćerki Čelsi tokom jednog prijema u njihovoj kući.
- Čuo sam da Obama traži kandidata koji bi bio nalik njemu, nekoga relativno nepoznatog, sveže lice. Uveren je da je briljantan predsednik i želi da se klonira, da nađe svog “minija”.
Zaključio je kako Obama za njega i Hilari misli da su predugo na sceni i da su “20. vek”.
- On traži novog Baraka Obamu - rekao je kćerki Bil Klinton.

Bivši predsednik je tako, prema Klajnu, svoje stanovište o mržnji prema Baraku Obami objasnio izjavom budućeg predsednika iz kampanje 2008. godne kad ga je, zbog nekih njegovih izjava, optužio da je rasista.

Klajn navodi kako je Mišel često, nakon radnog dana, znala da sedne u skrivenu kancelariju u Beloj kući sa svojom najdražom prijateljicom Valeri Džaret, inače Obaminom savetnicom, gde bi onda pričale, a pomalo i tračarile (da, to rade i prve dame). Klajnovi izvori ističu da je Mišel tom prilikom, uz čašu šardonea, o Hilari govorila kao o “hajdelbist” - što je o preinačen termin za vajldbist (divlju zver), koji označava gnua, ružnu životinju koja se smatra tvrdoglavom, osvetoljubivom i hladnokrvnom.

Sukob je prvi put ozbiljno kulminirao 2011. godine, pre druge Obamine kampanje, kad mu je sugerisano da bi mu Klintonova podrška bila značajna. Barak je tada pozvao Bila na partiju golfa, a Klinton je nekim svojim prijateljima rekao da u tome neće uživati. “Više me je puta nazvao Džordž W. Buš da me pita za savet nego Obama.
Sa njim nemam nikakav odnos, a smeta mi i kako je uvek u razgovoru sa mnom svađalački raspoložen”, rekao je tada Klinton. Tokom partije golfa Bil je više puta isticao da je Hilari najbolji kandidat za sledeće predsedničke izbore, ali Obama je stalno izbegavao tu temu. Kako Klinton nije odustajao, Barak je odjednom doslovce šokirao svog prethodnika: „Znaš, Mišel bi takođe bila sjajna kandidatkinja”.

Obama: Evo zašto ne zovem Klintona!
 

Porodica Obama pozvala je Klintonove na privatnu večeru 1. marta 2013. Hilari je tada šokirala Bila kad je pitala Mišel da li ona namerava da se kandiduje za senatorku. Prva dama je diplomatski odgovorila kako o tome tek treba dobro da razmisli.
A onda su se zakačili Bil i Barak. Hilari je pokušala da smiri atmosferu, pa je pitala Baraka je li mu drago što više neće ići u kampanju, jer je očigledno kako mu se to ne sviđa. Barak je ispalio: “Za tipa koji to ne voli, uspeo sam sasvim dobro”.
Kada se ta mučna večera završila Barak je rekao ženi: “Eto zašto ne zovem tog tipa”.

Poslednji komentari
  • Srbin Vreme: 25.06.2014 07:45h

    Obama, join the club!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP