Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

OPASNO

Borbe u Ukrajini ne jenjavaju, poginulo još deset civila

Autor: Srna | 03.05.2014 - 09:07:00h | Komentara: 0

U sukobima koji su tokom noći izbili između profederalnih aktivista i ukrajinske vojske nedaleko od grada Kramatorska poginulo je 10 meštana tog grada na istoku Ukrajine, a skoro 30 je povređeno, izjavio je danas zvaničnik profederalnih aktivista.

Ukrajinska vojska

Sukobi u Ukrajini se zaoštravaju | Foto: Profimedia.rs

 
"Tokom prošle noći, na našoj strani je poginulo deset osoba. Svi poginuli, bili su nenaoružani civili", rekao je neimenovani zvaničnik ruskoj novinskoj agenciji "RIA Novosti".
On je istakao da je 30 osoba ranila ukrajinska vojska.
Napad na Kramatorsk počeo je sinoć i, prema ranijim izvještajima, jedan pripadnik samoodbrambenih snaga je poginuo, a devet je ranjeno.
Vršilac dužnosti ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Arsen Avakov upozorio je ranije da će vojna operacija u Kramatorsku danas biti nastavljena, ističući da je vojska već preuzela televizijski toranj.
"Aktivna faza operacije biće nastavljena. Nećemo se zaustaviti", rekao je Avakov i dodao da su uništena dva kontrolna punkta profederalnih aktivista nedaleko od aerodroma u Kramatorsku.
Napad na Kramators deo je šire vojne operacije na istoku Ukrajine. Ukrajinska vojska juče je napala pripadnike profederalnih snaga u Slavjansku. Grad je opkoljen sa velikim brojem borbenih vozila pešadije, a u operaciji učestvuje i dvadesetak helikoptera.
Prema pojedinim izveštajima, u borbama su poginule tri osobe. Ukrajinski vojni zvaničnici saopštili su da su poginula dva pilota helikoptera, a pripadnici samoodbrambenih snaga u Slavjansku navode da je jedan od njihovih pripadnika izgubio život.

Krvavi sukobi su i u Odesi. Najmanje 38 ljudi stradalo je u požaru u Domu sindikata u tom gradu, a još 11 je poginulo u sukobima na istoku Ukrajine. U Slavjansku traje akcija ukrajinske vojske i tamo ima mrtvih i povređenih.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP