Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

ŽENE I DECA PROTIV DŽIHADISTA U SIRIJI

Bore se za goli život!

Autor: Ekipa Alo! | 09.10.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Rat svom snagom! Žene i deca sirijskog grada Kobane uzeli su oružje u ruke kako bi odbranili gole živote od napada više od 9.000 pripadnika Islamske države.

Majka i ćerka  drže liniju fronta

Majka i ćerka drže liniju fronta

U žestokim borbama koje traju više od tri dana poginulo je preko 400 osoba, a nakon što su SAD i saveznici počeli da bombarduju položaje džihadista oni su se krenuli sa povlačenjem iako su osvojili tri četvrtine grada, koji se nalazi na samoj granici sa Turskom. Fotografije žena i dece sa “kalašnjikovima” na prvoj liniji fronta, koje su objavljene na Tviteru, izazvale su veliku pažnju javnosti.


“Kurdska porodica protiv terorista Islamske države brani Kobane. Potrebna im je svaka pomoć”, navodi se ispod fotografija.
Pripadnici Islamske države zauzeli su strateški važno brdo iznad grada i u potpunosti kontrolišu situaciju. Civili, njih nekoliko hiljada je dobilo upozorenje da napuste svoje kuće, nakon što ih je kurdska vojska upozorila da neće moći da ih zaštiti.

Otac i sin rešeni da odbrane svoj dom

Otac i sin rešeni da odbrane svoj dom


Neimenovani američki zvaničnici tvrde da kurdske snage imaju slabe šanse da odbrane grad koji će uskoro pasti u ruke islamistima. To će izazvati novu humanitarnu katastrofu, a turski predsednik Erdogan je istakao da bitka protiv Islamske države ne može da se dobije samo zahvaljujući udarima iz vazduha i bez kopnene ofanzive. Ako kobane padne, džihadisti će kontrolisati tursko-sirijsku granicu i pojas širko preko 100 kilometara.

Protesti Kurda

Širom Turske, ali i u više evropskih gradova došlo je do protesta Kurda koji traže da se pomogne njihovoj sabraći na frontu. Protesti su osim u Istanbulu i Ankari, gde je u protestima poginulo 14 osoba održani još u Nemačkoj, Holandiji, Francuskoj... Najmanje četiri osobe su povređene u Hamburgu kada su se Kurdi sukobili sa pristalicama Islamske države ispred jedne džamije.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP