Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

REAKCIJA NA UBISTVO FOLIJA

Boris Džonson: Sumnjivi svi koji putuju u Irak i Siriju!

Autor: Tanjug | 25.08.2014 - 23:28:00h | Komentara: 0

Gradonačelnik Londona Boris DŽonson izjavio je danas kako smatra da u slučaju Britanaca koji putuju u Irak ili Siriju ne treba da se primenjuje princip nevinosti dok se ne dokaže krivica.

Džonson je u autorskom članku u listu "Dejli telegraf" naveo da bi trebalo da bude uveden zakon prema kojem će se svako ko putuje u Irak i Siriju automatski smatrati teroristom, ukoliko svoje putovanje prethodno ne najavi britanskim vlastima.

Boris Džonson

Boris Džonson | Foto: AP

 On je istakao da Britanija mora da se uhvati u koštac sa ekstremističkom organizacijom Islamska država i pokuša što pre da je uništi, jer će u suprotnom "talas terorizma doći i na naš prag".

Gradonačelnik Londona je naveo da onima koji "obećavaju vernost terorističkoj državi" treba da bude oduzeto britansko državljanstvo i apelovao na "brzu i sitnu promenu zakona", prema kojoj bi se pretpostavljalo da oni koji putuju na ratna područja bez prethodnog obaveštavanja britanskih vlasti to rade u svrhu učestvovanja u terorističkim aktivnostima.
"Moramo svima jasno i glasno da stavimo do znanja da će biti uhapšeni ako bez opravdanog razloga putuju u Siriju ili Irak. Trenutno je policiji veoma teško da spreči ljude da preko Nemačke otputuju u te zemlje i tamo se bave svojim užasnim džihadističkim aktivnostima, a zatim se vrate u Britaniju", napisao je Džonson.
On je dodao da, iako je zbog vojnih intervencija poslednjih godina britanska javnost nevoljna da se upliće u inostrane sukobe, "ne činiti ništa je sigurno najgore što može da se uradi", upozorivši i da "ludaci iz Islamske države" moraju da budu neutralisani.
"Čemu nam služi budžet za odbranu ako makar ne pokušamo da sprečimo osnivanje terorističkog kalifata, koji je duboko protivan svim vrednostima moderne civilizacije", istakao je Džonson.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP