Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

PREDSEDNIK SE IZVINIO

Borut Pahor pevao srednjoškolcima na maturskoj! (VIDEO)

Autor: Tanjug | 28.05.2015 - 16:37:00h | Komentara: 0

Slovenački predsednik Borut Pahor danas se javno izvinio zbog neformalnog ponašanja na maturskoj večeri ljubljanskih srednjoškolaca, na kojoj je prihvatio ulogu "moderatora" proslave i s mikrofonom u ruci, uz zvuke pop i disko muzike, plesao na bini i podsticao euforičnu omladinu u njihovom raspoloženju.

Borut Pahor

Borut Pahor | Foto: AP

Predsednikovo ponašanje uzrokovalo je brojne komentare u kojima je ocenjeno da je "nedostojno dužnosti koju obavlja", a posebne kritike je doživeo zbog poruke "to mi radi", koju je izgovorio njišući bokovima i tako, po nekim mišljenjima, pokazao otvoreni seksizam i nepoštovanje prema ženama.
Pahorova kancelarija je danas medijima dostavila njegovu video izjavu, u kojoj se šef države izvinio zbog svog ponašanja i izgovorenih reči, kao i načina na koje su one mogle biti shvaćene.
"Često se kao predsednik države družim s građanima, posebno mladima, pa se zna dogoditi da me moja otvorenost i temperament ponesu", naveo je Pahor i dodao da mu je zbog svega jako žao i da će ubudućge nastojati da se ponaša drugačije.
Pahor tvrdi da mu je zbog neoprezno izletele rečenice odmah bilo žao, ali da nije želeo nikoga da vređa, nego se samo uklopiti u atmosferu oko mladih ljudi, sretnih što su uspešno završili srednjoškolsko obrazovanje.
Slovenačkog predsednika, koji je po svim anketama najpopularniji političar u državi, znaju ponekad da kritikuju da je populista i da preteruje u javnim istupima koji znaju biti i bizarni, prenosi Hina.
Tokom kampanje kojom je izborio predsednički mandat pojavljivao se u ulozi čistača, građevinskog radnika, mesara i predstavnika drugih profesija, a fotografije su kasnije ušle u jedan zidni kalendar.
Isto tako, Pahor je nakon jednog uspeha slovenačke hokejaške reprezentacije obećao da će klizati na ledu 100 sati, što je i ispunio, kao i da će fudbalskom nacionalnom timu očistiti kopačke ako pobede Rusiju.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP