Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

SANKCIJE

Bosanski tužilac popušio!

Autor: Ekipa Alo! | 15.10.2012 - 18:12:00h | Komentara: 0

Oleg Čavka, tužilac Tužilaštva BiH, u narednih šest meseci će primati platu manju za 10 odsto od sadašnje, izrečeno je u disciplinskoj meri Prvostepene disciplinske komisije za tužioce Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH, prenosi portal klix.ba

Oleg Čavka

Oleg Čavka slao mejlove sa popushilismo@gmail.com | Foto: Screenshot "You tube"

Čavka je u Sporazumu između njega i Kancelarije disciplinskog tužioca, koji je Komisija prihvatila, dobrovoljno priznao i prihvatio odgvornost za kršenje službene dužnosti i drugih prekršaja koji štete funkciji koju obavlja.

Ured disciplinskog tužioca je protiv Čavke pokrenuo disciplinski postupak u augustu. U odluci Komisije se navodi da je Čavka 18. maja 2011., između ostalog, dao naredbu da se unište zapisnici o saslušanju svedoka u određenom predmetu.
Sankcija je usledila i zbog toga što je napisao i dostavio tužiocima i zaposlenima anonimno lažno uputstvo satiričnog sadržaja. Čavka je satirični dokument pod nazivom "Opšte uputstvo", u kojem je tadašnjeg glavnog tužioca Milorada Barašina naveo kao donosioca dokumenta, poslao na službenom memorandumu Tužilaštva sa e-mail adrese popushilismo@gmail.com.

"U „opštem uputstvu“ koje je napisano na službenom memorandumu glavnog državnog tužioca i sa njegovim potpisom, između ostalog, Barašin strogo zabranjuje komentirasanje negativnih novinskih napisa o aferama „Prisluškivanje“, „Šverc oružja“ „Reket“, „Dodik“, kao i okupljanje službenika Tužilaštva BiH u grupama većim od tri osobe. U nameri da u javnosti dodatno diskreditira šefa, Čavka je još napisao da se zabranjuje čitanje Slobodne Bosne, Dana, Oslobođenja, Avaza i Sana, kao i gledanje Federalne televizije, odnosno, „čitanje samo onih medija koji su u vlasništvu osoba koje žive u njegovom komšiluku, poput Željka Kopanje"

U odluci se navodi i to kako je Čavka u još jednom slučaju zbog neprimerene službene korespodencije doveo u pitanje poverenje javnosti u kredibilitet Tužilaštva.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP