Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

MAJKA TVRDI DA NJENA DECA NISU KRIVA

Bostonski bombaš srećan u zatvoru: "Mama, lepo me hrane i šalju mi pare"! (VIDEO)

Autor: Blic | 05.06.2013 - 18:33:00h | Komentara: 0

Prilikom prvog telefonskog razgovora iz zatvorske bolnice, mladi Džohar Carnajev (19), optužen za terorizam i poznat kao “Bostonski bombaš”, ispričao je svojoj uplakanoj majci Zubejdat da ga ništa ne boli, da već odavno može da jede i da je ručao piletinu s pirinčem, kao i da su ljudi koji ga podržavaju otvorili račun na koji mu uplaćuju novac.

mama ubice

Majka Džohara Carnajeva Zubejdat  | Foto: Screenshot "Youtube"

Džohar je majci tom prilikom saopštio i da je na račun u banci koji mu je neko nakon hapšenja otvorio uplaćeno najmanje hiljadu dolara, dok je majka njega obavestila da je porodica dobila 8.000 dolara od pojedinaca koji ih podržavaju.
Uprava zatvora kaže da je Carnajevu račun otvorila ona, kao i svakom zatvoreniku, i da na njega može da prima uplate spolja i svoju zatvoreničku zaradu.
Razgovor između majke i sina, koji se odigrao prošle nedelje, snimljen je i uz prevod emitovan u programu vesti britanske TV stanice Kanal 4. Carnajev je u zatvoru i očekuje suđenje, a njegovim roditeljima je dopušteno da jednom mesečno telefonom razgovaraju sa njim.

Džohar Carnajev

Džohar Carnajev

Džohar je pogođen iz vatrenog oružja i u sukobu sa policijom, dan nakon što su on i njegov stariji brat Tamerlan (26) postavili bombe u blizini cilja Bostonskog maratona, pri čemu je poginulo troje, a povređeno više stotina ljudi.

Tamerlan je poginuo, dok je Džohar nakon polcijske potere uhvaćen. Optužen je za zaveru i upotrebu oružja masovnog uništenja, a ako bude osuđen, preti mu smrtna kazna.

Otac poručio sinu: Videćemo se na nebu

Tamerlan Carnajev

Tamerlan Carnajev | Foto: AP

Možda i zato, otac Anzor je sinu u razgovoru poručio da će “ponovo biti zajedno na Nebu”, dok je potresena majka uglavnom plakala. Džohar je pokušavao da je umiri, čestim ponavljanjem da mu je “dobro” i da je “sve dobro”, ali otac tvrdi da je “dete u šoku i ne razume šta mu se desilo”.

Porodica ne želi da prihvati izveštaje prema kojima je Džohar tokom policijskog ispitivanja priznao da je kovao zaveru i izveo napad, i ostaje pri tvrdnji da je njihovim sinovima sve smešteno.

- Znam da moja deca nisu to uradila - izjavila je na vestima Kanala 4 Zubejdat Carnajeva.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP