Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

HRIŠĆANI IZ CELOG SVETA OBELEŽILI PRAZNIK

Božić radosti!

Autor: Ekipa Alo! | 26.12.2012 - 07:23:00h | Komentara: 0

Vernici zapadnih crkava juče su proslavili Božić, praznik rođenja Isusa Hrista u Vitlejemu, gde su se ispred drevne crkve Hristovog rođenja okupile na hiljade hodočasnika iz celog sveta, dok je papa Benedikt XVI u Vatikanu poslao tradicionalnu božićnu poruku!

Praznicima se najviše raduju deca

Praznicima se najviše raduju deca

Prazničnu atmosferu u Vitlejemu, biblijskom gradu na Zapadnoj obali, nije omeo ledeni vetar, dok su vernici strpljivo čekali da uđu u crkvu staru 1.700 godina i vide pećinu, Isusovo rodno mesto, iznad koje je crkva podignuta.

Jordan

Jordan

Božić, najradosniji hrišćanski praznik, obeležen je od Australije preko Azije do zapadne Evrope i Amerike. Papa Benedikt XVI je u tradicionalnoj božićnoj poruci urbi et orbi - gradu Rimu i čitavom svetu - zatražio prestanak krvoprolića u Siriji i pozvao na mir u svetu.

Sudan

Sudan


„Ima nade u svetu, čak i u najtežim vremenima i u najtežim situacijama“, rekao je papa u poruci koju je pročitao sa balkona bazilike Svetog Petra u Vatikanu, pred desetinama hiljada vernika. On je čestitao Božić na 65 jezika.

Irak

Irak


Božić po gregorijanskom kalendaru proslavljaju Rimokatolička crkva, protestantske i anglikanske crkve, kao i neke pravoslavne crkve koje su prihvatile novo računanje vremena, dok Srpska pravoslavna crkva i Ruska pravoslavna crkva, Jerusalimska patrijaršija i Sveta gora proslavljaju Božić prema julijanskom kalendaru.

Papa je uputio  poruku urbi et orbi

Papa je uputio poruku urbi et orbi

Prema predanju, Isus Hristos je rođen 25. decembra u Vitlejemu, pa se taj datum kao početak nove ere i nove istorije čovečanstva, uz razlike u kalendarima, poštuje u celom hrišćanskom svetu.

Bosna

Bosna

Kupanje u Sidneju

Kupanje u Sidneju

Kraljica Elizabeta Druga u Sandringemu

Kraljica Elizabeta Druga u Sandringemu

Koncert na Kopakabani!


Američka pop zvezda Stivi Vonder i brazilski pevač Žilberto Žil održali su sinoć besplatan božićni koncert na čuvenoj plaži Kopakabana, u Rio de Žaneiru. Za Božić i Novu godinu u Rio je stiglo preko 700.000 turista iz celog sveta. Na Kopakabani se očekuje nekoliko stotina hiljada posetilaca.

 

Tuga u Njutaunu!


Gradić Njutaun, gde je psihički bolesnik Adam Lanza ubio 20 učenika i šestoro zaposlenih u osnovnoj školi, dočekao je najtužniji Božić. „Ovu tragediju nikada nećemo zaboraviti i preboleti“, rekao je Stiv Fišer, jedan od stanovnika grada.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP