Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

RIMSKI ORGANI REDA ODJEDNOM PALI U KREVET

"Božićna epidemija" među policajcima

Autor: Tanjug | 03.01.2015 - 14:39:00h | Komentara: 0

Poslednjeg dana 2014. godine, kad se radi proslave Nove godine u Rim tradicionalno sjati više od pola miliona turista, čak 83 odsto policajaca nije došlo na posao pošto su javili da su bolesni.

Karabinjeri

Karabinjeri | Foto: AP

Pored većine koja je javila da se oseća loše i da zato neće doći na posao, neki policajci su pružili maštovitija objašnjenja, pa je bilo onih koji su baš 31. decembra dali krv i morali tog dana da odsustvuju sa posla, dok su drugi prijavili neodredjene "fizičke nedostatke", prenosi britanski "Telegraf".
Slučaj masovnog bolovanja policajaca u Rimu, koji je trebalo da održavaju red i mir u prestonici Italije na dan kad u njemu, pored stanovnika tog grada, odlazak stare i dolazak nove godine proslavlja i 600.000 turista, sada istražuju gradske vlasti, ali i državni organi.
Premijer Italije Mateo Renci, koji je gotovo čitavu 2014. godinu pozivao na reforme zakona o zapošljavanju i manje rigidno tržište rada, nije pokazao razumevanje prema masovnom otvaranju bolovanja rimskih policajaca.
"Čujem da 83 odsto policajaca 31. decembra nije radilo zbog 'bolesti'. Iz tog razloga ćemo u 2015. godini promeniti propise o zapošljavanju u javnom sektoru", napisao je Renci na Tviteru.
Italijanska ministarka za javnu službu Marijana Madija je upozorila da će protiv policajaca koji su masovno odustvovali sa posla 31. decembra biti pokrenute disciplinske mere, kao i da tako veliki procenat odsutnosti sa posla predstavlja dovoljno jak dokaz o tome da su javnoj službi potrebne reforme.
Gradonačelnik Rima Ignacio Marino je na Fejsbuku napisao: "Nisu uspeli da pokvare zabavu, ali će odgovorni morati da odgovaraju".
Rimski policajci su negirali da je reč o tome da nisu došli na posao iz lenjosti, već se radi o širem sporu oko plata, uslova rada i nedovoljnog broja zaposlenih.
"Ima nas 5.900, a treba da nas bude 9.400. U tako malom broju više ne možemo da obezbedjujemo grad 24 sata na dan, sedam dana u nedelji", izjavio je predsednik policijskog sindikata Stefano Đanini.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP