Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

BILANS AKCIJE U ALBANSKOM NARKO SELU

Braću Aliko otac nagovorio da se predaju

Autor: Srna | 28.06.2015 - 11:34:00h | Komentara: 0

Albanska policija završila je akciju u selu Lazarat, poznatom kao "fabrika marihuane", te uhapsila braću Arbjona i Albana Aliko koji su glavnoosumnjičeni za ubistvo pripadnika specijalne policijske jedinice Ibrahima Bašija.

Albanska policija u selu Lazarat

Albanska policija u selu Lazarat | Foto: Profimedia.rs

Braća Aliko, koja su uhapšena sinoć oko 22.00 časa, članovi su naoružane grupe koja je u selu Lazarat 24. juna ubila jednog pripadnika elitne policijske jedinice, a dvojicu ranila.
Privedena su još dva lica za kojima se tragalo, od ukupno dvadeset jednog koliko ih je osumnjičeno za ovaj napad, saopštila je albanska policija.
Braća su locirana uz pomoć policijskog helikoptera, opkoljeni su, a predali su se nakon pregovora koji je sa sinovima vodio njihov otac.
Braća Aliko su, uz policijsko obezbjeđenje, prebačena u Sud za teška krivična đela u Tirani, a odatle u najčuvaniji zatvor "302".
U akciji protiv švercera i uzgajivača droge u selu Lazarat učestvovalo je 500 pripadnika specijalnih snaga za borbu protiv droge "Renea" i specijalnih policijskih snaga.
Selo Lazarat sa oko 3.000 stanovnika, koje se nalazi nadomak Đirokastra blizu granice sa Grčkom, glavni je proizvođač marihuane u Albaniji.
Albanska policija je tokom prošlogodišnje akcije u Lazaratu pronašla i uništila oko 23 tone kanabisa, 81.300 stabljika ove biljke, te otkrila četiri laboratorije - dve za preradu i pakovanje marihuane i dve za preradu ulja hašiša. Zaplenjena je i velika količina naoružanja i municije.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP