Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

PROTEST

Brazil stoji: Besni štrajkači blokirali 40 autoputeva!

Autor: Tanjug | 11.07.2013 - 19:10:00h | Komentara: 0

Desetine hiljada radnika priključili su se danas opštenacionalnom štrajku i blokirali 40 međudržavnih i međugradskih autoputeva u 14 brazilskih saveznih država, tražeći bolje uslove rada i poboljšanje funkcionisanja javnih službi.

Cela zemlja na nogama: Brazilski štrajkači

Cela zemlja na nogama: Brazilski štrajkači | Foto: Reuters

Metalski, transportni i građevinski radnici, ali i nastavnici, državni službenici i lekari priključili su se "Danu borbe'' u organizaciji najvećih brazilskih federacija sindikata, prenela je agencija AP.
Lučki radnici u glavnoj brazilskoj luci i najvećoj latinoameričkoj luci Santos počeli su takođe jednodnevni štrajk kao podršku masovnom štrajku, dok obustave rada ima i u lukama Paranagva, Rio Grande, Espirito Santo, Fortalesa, Pernambuko i Sao Luis, rekao je Vilton Bareto predsednik Nacionalne asocijacije lučkih radnika u Braziliji, dodaje Rojters.

Sve u znaku protesta!:  Brazil

Sve u znaku protesta!: Brazil | Foto: Reuters

Štrajku se jedino nisu priključili zaposleni u metroima, autobuskim i železničkim preduzećima u Sao Paolu, Rio de Ženeiru i drugim velikim gradovima, pa gradski i međugradski prevoz normalno funkcioniše.
Štrajkači traže bolji javni prevoz i zdravstveni i obrazovni sistem, poljoprivrednu reformu i smanjenje radne nedelje, a štrajkovi su usledili posle masovnih protesta koje su se proširili na ceo Brazil prošlog meseca, kada su se demonstranti oštro suprostavili korupciji, lošem funkcionisanju javnih službi i velikom poreskom opterećenju.
Tokom protesta demonstranti su osudili i troškove od više milijardi dolara za organizovanje Svetskog prvenstva u fudbalu i predstojećih Olimpijskih igra u Rio de Ženeiru 2016..

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP