Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

STRAVIČNO!

Brazilska doktorka odgovorna
za smrt 300 pacijenata?!

Autor: Tanjug | 27.03.2013 - 12:41:00h | Komentara: 0

Brazilska doktorka Viržinija Soareš de Souža, kojoj se sudi za ubistvo sedam neizlečivih pacijenata, mogla bi da bude odgovorna za smrt više od 300 bolesnika, piše danas britanski Indipendent.

Ona je optužena za ubistvo sedam bolesnika kako bi oslobodila krevete u bolnici Evanželika u Kuritibi, prestonici države Parana na jugu Brazila. Prema optužnici, Souža je bolesnicima na aparatima za veštačko održavanje života davala smrtonosne doze lekova za opuštanje mišića ili smanjene doze kiseonika.

Doktorka je uhapšena u februara zajedno sa tri lekara i medicinskom sestrom, posle preranih smrti sedam dugogodišnjih bolesnika na intenzivnoj nezi, navodi britanski dnevnik. "Proveravamo sve smrtne slučajeve koji su se dogodili u toku njene smene u poslednjih sedam godina", naveo je glavni istražitelj dr Mario Lobato za brazilsku televiziju i dodao da je Souža, "moleći Boga, odlučivala koji od pacijenata treba da umre kako bi se oslobodio krevet u bolnici".

"U svakom slučaju, svedočenje ljudi koji su radili u bolnici potvrdilo je ono što smo našli u evidenciji pacijenata", naveo je Lobato i naveo izjavu medicinske sestru koja je otišla po čašu vode za bolesnika i dok se vratila, pacijent je bio mrtav.
Ukoliko se utvrdi da je ona odgovorna za smrt više od 300 bolesnika, Souža bi bila jedan od najvećih serijskih ubica u svetu, navodi Indipendent.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP