Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

KOMŠIJE U STRAHU NAKON REFERENDUMA

Brišemo Hrvatsku s popisa destinacija za odmor!

Autor: net.hr | 02.12.2013 - 13:21:00h | Komentara: 2

Svetom je odjeknula vest da je Hrvatska, najnovija članica Evropske unije, u velikom većinom izglasala tlačenje seksualnih manjina zabranom gej brakova. Referendum se naziva fanatičnim i zadrtim.

gejevi

"Pozdravljaju ga kao 'pobedu' konzervativaca koje podupire Katolička crkva... Prema Wikipediji, 'turizam u Hrvatskoj je značajan izvor prihoda tokom leta, a Hrvatska je 18. najpopularnija turistička destinacija sveta... Turizam dominira hrvatskim sektorom usluga i zauzima do 20 posto BDP-a'. Možda više neće, ha? Mislim, zašto bi iko ko se zalaže za  jednaka prava za istopolne parove trošio svoje dolare u Hrvatskoj?", pita se jedna blogerka na stranicama Montreal Gazete.
"Za pretpostaviti je da će ljudi bojkotovati tu zemlju zbog ovog načela. Da, mogu videti kako ovoj državi značajno opadaju prihodi od turizma", zaključuje ona.
I američki Blumberg navodi da je ovaj referendum pretnja najvećoj industriji – turizmu.

Poziv na bojkot

"Zbog obale duge 5.835 kilometara, turizam je krvotok zemlje. Ovakvim izjašnjavanjem rizikuje se nanošenje štete od 9,5 milijardi dolara vrednoj industriji, kojoj se pripisuje petina ekonomskog prihoda i to na način da izazove pozivanje na bojkot od strane grupa za zaštitu prava homoseksualaca", navodi se u tekstu.

"Ako referendum prođe, o tome će pisati svi gej mediji na svetu i to će dovesti do poziva na bojkot Hrvatske, ne samo od strane homoseksualaca, nego i njihovih porodica i prijatelja", rekao je Blumbergu Pol Barns iz Evropske agencije gej putnika (GETA), koja preporučuje 50 hotela u Hrvatskoj. Barns ističe da je referendum poruka LGBT ljudima da nisu dobrodošli i da će biti doživljeni kao negativni momenat, katalizator u mobilizaciji gej zajednice.

U tekstovima na svetskim portalima  stoji i citirati i javno lice inicijative "U ime obitelji" Željke Markić, koja je gej ljudima koji bi eventualno bojkotovali Hrvatsku kao turističku destinaciju poručila da će "uvideti da mogu letovati na vrlo malo mesta".

Blumberg navodi i da je Hrvatska prilično zadužena i da jedva vraća dugove, poput Grčke.

Poslednji komentari
  • jovan Vreme: 02.12.2013 13:59h

    Pa šta dolaziće turisti koji nisu za gej opciju-Bravo za Hrvatsku

  • momazver Vreme: 02.12.2013 18:45h

    Sta ce sad da kaze njihov prijatelj,nemacki ministar inostranih poslova koji u svoje posete vodi i druga/ricu.Gospodin se inace zove Gvido Vestervele....P.S.Podrzavanje katolicke crkve je *crnjak* bez presedana.Hiljade klinaca nisu mogli mirno da sede*spopadani* od strane crkvenih,*bozijih ljudi* na Zemlji...a nemogu ni danas.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP