Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

GLASNO

Britanci napali Putina: On i dalje razmišlja kao agent KGB-a!

Autor: Tanjug | 08.03.2014 - 10:38:00h | Komentara: 9

Izgleda da je Putin bio "duboko zamrznut" od okončanja hladnog rata i u Ukrajini primenjuje zastareli KGB mentalitet, izjavio je danas zamenik britanskog premijera Nik Kleg.

putin

Putin u mlađim danima

On je za britanski list "Gardijan" rekao da Putin primenjuje "podele i svađe iz prošlosti na današnje probleme".

Kleg je priznao da na poluostrvu Krimu postoji "izražen ruski uticaj", što znači da se ne može posmatrati na isti način kao drugi delovi Ukrajine, prenosi AFP.

Zamenik britanskog premijera je apelovao na Putina da počne "civilizovano da razgovara" sa novom vladom u Kijevu.

"Putinova reakcija mnogo govori. Izgleda kao da je bio u nekoj vrsti duboke zamrznutosti od okončanja hladnog rata i da nije išao u korak s vremenom", istakao je Kleg.

Putin, bivši agent KGB, kratko je bio šef Federalne službe bezbednosti, koja je naslednica KGB, pre nego što je prvi put postao predsednik 2000. godine.
"Izgleda kao da on primenjuje KGB mentalitet iz hladnog rata na novu situaciju u Evropi 21. veka", dodao je Kleg.

"Smatrati da su odnosi izmedju Ukrajine i organizacije koja nije vojna, kao što je EU, isto što i američki tenkovi na vašem travnjaku u jeku hladnog rata znači da imate posla sa čovekom koji primenjuje podele i svađe iz prošlosti na današnje probleme", objasnio je on.

Kleg je, medjutim, priznao specijalne veze Moskve i Krima, koji je 1954. prešao iz Rusije u Ukrajinu kada su obe zemlje bile u Sovjetskom Savezum, javlja AFP.

"Krim već ima poluautonomni status unutar Ukrajine i jasno je da ima drugačiju istoriju od drugih delova Ukrajine i da je tamo vrlo izražen ruski uticaj, delimično i zbog prisustva ruske baze u toj oblasti", rekao je Kleg.

"Dakle, Krim je već u drugoj kategoriji i mislim da to niko ne poriče. Niko ne kaže da Krim treba tretirati apsolutno isto kao druge delove Ukrajine, imajući u vidu da ni sami Ukrajinci to nisu činili u prošlosti", zaključio je on.

Britanski premijer Dejvid Kameron je rekao da su akcije Rusije na Krimu "apsolutno neprihvatljive", a isto su izjavljivali i drugi evropski lideri, kao i američki predsednik Barak Obama od kada je Moskva preuzela de facto kontrolu nad tim poluostrvom posle svrgavanja predsednika Ukrajine Viktora Janukoviča pre dve sedmice.
Poslednji komentari
  • stelen Vreme: 08.03.2014 11:02h

    Englezi bas ste prava "kolonijalna sila". One koji si dovedeni ko zna odakle i izvrsili drzavni udar u Ukrajini oni su za vas legitimna vlast, svaka cast vasem shvatanje demokratije. Nadam se dacete na svojoj kozi da osetite sta to znaci kada se odcepi Skorska, da li cete i tada ovako da se ponasate. Vi izgleda nikako da se oslobodite nekadasnjih shvatanja kada ste bili velika kolonijalna sila a uskoro cete biti mala engleska.

  • mile Vreme: 08.03.2014 11:23h

    A kako razmislaju ameri i britanci, da je cela planeta njihova kolonija e pa nece da moze...

  • boby Vreme: 08.03.2014 12:01h

    Krim je test za citav svet,kako dalje?Ako se dozvoli Krimu pripajanje Rusiji onda se ide u revidiranje svih granica u svetu posle II sv.rata.A poznato je da granice iscrtavaju sile pobednice predhodnog sv.rata.Za nas konkretno to znaci otvoreno pitanje Kosowa i Republike Srpske.U pitanju je opasna igra MONOPOLY,ko je igrao ovu igricu zna sta je to.

  • Ceca Vreme: 08.03.2014 12:28h

    Hahaha zna Putin odlično kako treba sa vama gospodo englezi, nije vam to srbija pa da vam se dodvoravaju i više nego što želite i da glumite silu i maltretirate. Udarili ste na tvrdo pa sad ne znate šta ćete, a i propaganda ne pali jer koristite zastarele fazone! Živeo Putin !

  • DEDA Vreme: 08.03.2014 13:58h

    A vi ??? Vi kao kolonijalna sila, pa šta ste mislili vi i potomci vaših robijaša da diktirate celom svetu? Jok, Vladimire zavrni gas.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP