Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

ZVECKANJE ORUŽJEM

Britanija šalje borbene avione u region Baltika

Autor: Tanjug | 05.02.2015 - 14:11:00h | Komentara: 1

Velika Britanija će poslati četiri borbena aviona tipa "tajfun" ponovo ove godine da pomogne NATO u obezbedjivanju vazdušnog prostora u regionu Baltika, rekao je danas britanski ministar odbrane Majkl Falon.

Avion

Četiri "Tajfuna" lete da umire NATO saveznike

On je obećao i da će se do 1.000 britanskih vojnika priključiti snagama NATO za brzo reagovanje, prenela je agencija Rojters.

NATO je na samitu u Velsu u septembru prošle godine doneo odluku o stvaranju snaga za brzo reagovanje u okviru svojih nastojanja da umiri saveznike u istočnoj Evropi povodom dešavanja u Ukrajini.

Britanija će voditi snage za brzo reagovanje u 2017. godini, navedeno je u saopštenju britanskog ministarstva odbrane, dodavši da će britanski vojnici biti raspoređeni u dva regionalna štaba u Poljskoj i Rumuniji kao i u jedinicima u Poljskoj, Rumuniji i Bugarskoj.

Četiri borbena aviona "tajfun" operisaće od maja do avgusta zajedno sa norveškim avionima u cilju obezbeđivanja vazdušnog prostora iznad Litvanije, Estonije i Letonije.

"Tajfuni" su učestvovali u patrolama iznad baltičkih zemalja i prošle godine, navela je britanska agencija.
Poslednji komentari
  • Sasa Vreme: 06.02.2015 01:57h

    ma sta nam rekoste fasisti. E sad ste nas nasikirali. Sta god da putin ima, zdraviji je od vas u pentagonu. I to dokazuje da covek sa sindromom uziva podrsku sveta od 97 posto. A vas onaj majmun bi 20 posto a kao to vas je zdrav. Kakve li vi sindrome bolujete kad gadjaste narod atomskim oruzjem, jeli?? Znaci da ste vi u glavama daleko bolesniji od putina. Bolestan je putin sto vi nemozete da se dokopate sibira za dzabe kao naftnih polja u svetu. Biti bolestan je opravdano. Ali biti ubica i zloban covek i nacija nike opravdano. A odozgo ste i lopovi sveta. Ceo svet pljuje na ameriku. Vas predsednik ima jedva 20 posto podrsku naroda. A koliko bi imao da se vama uvedu sankcije. Znaci nula ste od drzave i nacije. I krivo vam je sto ste dobili po njuski al putin vam nije srbija. Ako je on bolestan al ja bi mu dao sve svoje. Bolest se leci a ludilo tesko.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP