Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

ŽRTVE DETEKTIVI

Britanska policija građanima: Sami rešavajte zločine!

Autor: Tanjug | 04.09.2014 - 14:42:00h | Komentara: 0

Nekim žrtvama krivičnih dela u Engleskoj i Velsu policija govori da sami preduzimaju istražne radnje koje su inače posao detektiva, upozorio je britanski Inspektorat za nadzor rada policije (HMIC).


Od žrtava se traži da pričaju sa svojim susedima, proveravaju snimke sa sigurnosnih kamera, kao i sajtove za onlajn aukciju, kako bi videli da li je njihova ukradena imovina negde stavljena na prodaju, navodi se u izveštaju Inspektorata, prenela je agencija AFP.

- To nije krivica pojedinačnih policajaca, već stvar opšteprihvaćenog razmišljanja koje se uvuklo u policijske snage - izjavio je jedan od autora izveštaja, Rodžer Bejker.

HMIC je ispitao rad 43 policijske stanice širom Britanije, u cilju ispitivanja kako se one nose prema prevenciji i istragama krivičnih dela.

Istraživanje je pokazalo velike razlike u tome kako policija reaguje na prijavu krivičnih dela, pa se tako procenat izlaska policije na mesto zločina po prijavi građana kreće od samo 39 odsto u pokrajini Vorikšir u centralnoj Engleskoj do 100 odsto u okrugu Klivlend na severoistoku Engleske.

- Poptuno je neprihvatljivo da žrtve same istražuju sopstvene slučajeve, pošto ih to dovodi u dodatnu opasnost, a postoji mogućnost i da im promaknu ključni dokazi, usled čega počinioci mogu da prođu nekažnjeno - izjavio je Adam Pemberton, predstavnik dobrotvorne organizacije za podršku žrtvama zločina "Viktim suport".

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP