Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

ZASTRAŠUJUĆE!

Brutalnim silovanjima
nikad kraja!

Autor: Tanjug | 06.02.2013 - 10:23:00h | Komentara: 0

Indijska policija uhapsila je muškarca koji je pokušao da siluje 22-ogodišnju devojku u njenom domu u Nju Delhiju, saopštile su danas vlasti.

silovanje

Silovanjima nikad kraja | Foto: Masanori Jošida

"Osumnjičeni je u ponedeljak veče pokušao da siluje devojku i kad mu se ona suprotstavila, on je stavio metalnu šipku u njena usta", rekao je u izjavi AFP-u policijski zvaničnik Adžaj Čaudri koji radi na ovom slučaju.

"Uhapsili smo osumnjičenog, a registrovali smo napad i ubistvo", dodao je Čaudri.

Žrtva je podvrgnuta operaciji i sad je u stabilnom stanju, ali je pretrpela ozbiljne povrede u usnoj duplji i ima modrice po celom vratu, naveo je policijski inspektor.

Policija je saopštila da je osumnjičeni zvonio na vrata kuće, lažno se predstavljajući da naplaćuje račun za utrošenu struju i, kada se uverio da je sama, pokušao je da je siluje.

Kako prenose lokalni mediji, ovo nije usamljen slučaj, jer u severnoj državi Utarkand došlo do novog seksualnog napada jedne bande u kome je 22-ogodišnjoj devojci povređena materica.

Devojku su silovala trojica muškaraca na jednoj rođendanskoj zabavi pošto su prethodno stavili drogu u njeno piće.

"Sprovodimo neophodne forenzičke testove i prikupljamo uzorke DNK tako da okrivljeni nisu pošteđeni", prenosi list "Hindustan tajms" reči visokog policijskog zvaničnika Sandžaja Gundžuala.

Novi slučajevi silovanja usledili su samo nekoliko sedmica pošto je javnost u Indiji ustala na noge zbog silovanja 23-ogodišnje Indijke koja je od posledice zadobijenih povreda umrla posle dve sedmice.

To silovanje je bacilo novo svetlo na položaj žena i neadekvatno postupanje pravosuđa i policije na zaštiti žrtava seksualnih napada.

U Indiji je 2011. registrovano 24.206 slučajeva silovanja, ali aktivisti za ljudska prava navode da je reč samo o deliću, od stvarne brojke, jer žene ne prijavljuju silovanja zbog straha da će biti osramoćene.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP