Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

DEMONSTRANTI U BIHAĆU KAMENOVALI PREMIJEROVU KUĆU

Buna se ne smiruje!

Autor: Ekipa Alo! | 09.02.2014 - 08:25:00h | Komentara: 0

Dan nakon eskalacije socijalnih protesta u nekoliko gradova Federacije BiH u Bihaću su nastavljeni protesti, a u sukobu policije i građana bilo je povređenih. Demonstranti su vikali: „Lopovi“ i „Hoćemo ostavke“.

Prekipelo im: Bosanci u borbi za bolji život

Prekipelo im: Bosanci u borbi za bolji život | Foto: Reuters

Više od dve hiljade nezadovoljnih građana okupilo se na centralnom gradskom trgu, a nakon toga otišli su do kuće kantonalnog premijera Hamdije Lipovače u bihaćkoj Midžić mahali, gde je došlo i do sukoba sa policijom. Lipovača je juče u toku dana negirao navode medije koji su objavili da je sa suprugom i troje dece pobegao u Hrvatsku.


Posledice će tek da se utvrde

Posledice će tek da se utvrde | Foto: Reuters

- Ja sam u Bihaću! Podržavam iskazivanje nezadovoljstva građana kojima je to cilj. Osuđujem i suprodstavićemo se najgrublje onima koji dolaze pijani, drogirani, opskrbljeni rekvizitima za pljačku, palež i uništavanje. Posebno onim poslatim iz drugih sredina da pale i ruše Bihać - rekao je Lipovača. On je kazao i da ne namerava da podnese ostavku, kao i da vlada Unsko-sanskog kantona radi u punom kapacitetu.

Posledice će tek da se utvrde

Posledice će tek da se utvrde | Foto: Reuters

U Mostaru policija je juče, nakon haosa u kojem je gorelo više zgrada gradske uprave i privatnih vozila, rasterala nekoliko desetina demonstranata sa Španskog trga. Šef odeljenja kriminalističke policije i glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) Srećko Bošnjak potvrdio je da je policija intervenisala na Španskom trgu i da su neke osobe privedene, prenose bosanski mediji. On je napomenuo da svako okupljanje u skladu sa zakonom mora biti adekvatno najavljeno.


Demonstracije

Demonstracije | Foto: Reuters

Vlada HNK-a održala je juče sednicu u hotelu „Ero“ u Mostaru, jer je zgrada vlade preksinoć zapaljena. Premijer tog kantona Denis Lasić je prihvatio ostavku ministra unutrašnjih poslova Marija Šulente, koju treba da prihvati i Skupština HNK-a.


Protesti su juče nastavljeni i u Bugojnu, gde je oko 500 građana jajima gađalo zgradu opštine, a potom se uputilo prema centru grada, gde su pročitali svoje zahteve u kojima je, između ostalog, i zahtev za ukidanje kantona i smenu kantonalnih vlada, te oslobađanje demonstranata uhapšenih tokom protesta.

Premijer kantona Sarajevo: „M‘rš u p**ku m**erinu!”


Premijer vlade Kantona Sarajevo Suad Zeljković na veoma drzak način je odgovorio novinarki TV „Hajat“ na pitanje da li će podneti ostavku na svoju funkciju. Novinarka „Hajata“ je pozvala Zeljkovića kako bi pitala za komentar u vezi sa dešavanjima ispred zgrade vlade Kantona Sarajevo, piše portal „Klix.ba“. Nakon predstavljanja, upitala je Zeljkovića može li da da izjavu na šta je on odgovorio negativno. „Ako ne možete dati izjavu, možete li dati ostavku onda?“, pitala je novinarka, nakon čega je Zeljković opsovao „M‘rš u p**ku m**erinu!“ . Ipak, tokom dana je podneo ostavku, preneo je „Klix“.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP